Futbol Americà

Contundent i treballada victòria contra els sotscampions

Vilafranca Eagles 34-7 Barcelona Uroloki

Els Vilafranca Eagles es van imposar a casa als Barcelona Uroloki per 34-7 en l’encontre corresponent a la primera jornada de la XXVII Lliga Catalana de football americà (LCFA). Tots dos equips van treure les seves millors armes però van ser els locals els qui van aconseguir escapar-se en el marcador, assolint el primer triomf front els vigents sotscampions.

El primer atac va ser pels visitants, però una defensa sòlida, capitanejada pel veterà Xavi Mestre (#92), va evitar l’anotació dels barcelonins, que van consumir gran part del primer quart. En el primer intent ofensiu aliguenc, els de blau i taronja van atravessar el camp amb facilitat mercès als blocs de tot l’equip i a l’incombustible Ignasi Blanca (#33) i les seves iardes després del primer contacte. Malgrat això, va ser Elías Ramírez (#12) qui va anotar el primer touchdown a falta de 3 minuts per arribar al final del primer període.

Les defenses d’ambdós equips van anar aturant els atacs en la represa. Només a falta d’1:45 per arribar al descans es va moure el marcador. El conjunt barceloní va anotar un touchdown de passada, gràcies a Òscar Golano (#86), que va rebre una passada de David Rossinyol (#16). Javier Herranz (#8) va transformar el xut addicional. En el següent atac, però, Elias Ramírez va tornar a anotar en una jugada de carrera, situant el 12-7 amb el qual es va arribar al descans.

Els Eagles van començar atacant i anotant el tercer període, combinant jugades de passada i de carrera que van a apropar a l’equip fins a la Red Zone, on Ignasi Blanca va anotar després d’una cursa. La defensa local es va mostrar molt forta aturant tots els atacs d’Uroloki, destacant una intercepció de Miguel Ángel Aguilar (#52) i una altra de Xavi Mestre. El treball defensiu va tenir el seu punt àlgid quan, arribant al final del quart, els defenses locals van forçar un safety, jugada premiada amb 2 punts per als Eagles, que es posaven 20-7 i obtenien la possessió de la pilota. En aquest atac, Ignasi Blanca va tornar a anotar un touchdown i, aquest cop sí, Zeus Medel (#4) va transformar el xut extra.

L’últim quart va servir rodar a gent nova i va veure una darrera anotació d’Elias Ramírez i el xut adicional de Zeus Medel, que situaven el 34-7 definitiu.

Liderat i a pensar en la propera jornada

Els Eagles, líders actuals de la LCFA, tornen dimarts a la feina per començar a preparar el partit que disputaran el 22 de novembre contra Barcelona Pagesos, un dels debutants al campionat i que també es va estrenar amb victòria a la lliga catalana, en aquest cas contra els també novells Salou Almogàvers.