Marc 7, Jordi 8, Roger 8, Edu 18, Noel, Xavi 4, Mauro 7, Toni 2, Nacho, Alex 12, Velasco 9.

Entrenador: Edu Piñero. Delegat: Fredi Domínguez.

Parcials: 17-9  22-13  11-16   7-25

Poc va faltar perquè els Torrons se’ls hi travessessin als sitgetans

Torrons Vicens-Sant Joan Despí amb solament tres partits guanyats, tot i que un d’ells era amb el Tercer Classificat ( Alpicat), no feia pensar que podia complicar tant el desplaçament del Sitges, líder invicte del Grup a la jornada tretzena.

Un desconegut Sitges en aquest inici de partit encaixava tres triples quasi consecutius, que juntament amb la manca d’encert dels sitgetans 0 de 4, en triples i un de quatre en tir lliures, deixava el marcador en 17-9 al final del primer quart. Tots esperaven que comencés la reacció dels Sitgetans en aquest segon quart però res més lluny de la realitat, un parcial encaixat de 11-0 deixava el marcador 28-9, ni els temps morts ni els canvis des de la banqueta aconseguien tallar el joc dels de sant Joan Despí. Una tímida reacció del Sitges fins arribar al descans, deixava el marcador 39-22. Els nervis afloraren camí dels vestidors per alguna decisió arbitral més que polèmica i el jugador del Sitges Álex Rodríguez patí els plats trencats essent desqualificat.

Inici del segon temps amb dos tirs lliures per els torrons i pèrdua de possessió per els de la blanca Subur. En el minut dos del tercer quart el Sitges era 21 punts a sota (43-22).  Començava a trontollar la imbatibilitat del Sitges en aquesta lliga al camp d’un dels equips de la zona baixa. Llavors el Sitges començà a assemblar-se a ell mateix i amb una gran tasca defensiva aconseguí fer un parcial de 0-10 (43-32) que començava a fer creure a tos, que la remuntada era possible. Un triple del sant Joan Despí 46-32 frenava la retallada que al final del quart encara superava la barrera psicològica dels 10 punts 50-38 però lluny del 21 del inici del quart.

El millor Sitges de tota la temporada es veia en aquest darrer quart, sota la direcció de un Nacho Velasco que es posà els galons de director de l’equip, amb una gran defensa de tot l’equip i el recolzament des de la banqueta. En el moment en que la diferència baixà dels 10 punts amb una cistella de Velasco 50-41 els locals començaren a tenir dubtes sobre les seves opcions de guanyar al líder, un triple de Marc Sabater empatava el partit a 50, a falta de dos minuts per finalitzar el partit, llavors ja s’esvaïren tots els dubtes, especialment quan acte seguit l’Edu Riu aconseguia un altra triple 50-53, i tot seguit una altra de Velasco que posava el Sitges sis punts per sobre en el marcador 50-56. Tot i el seguit de personals forçades per els locals, el Sitges es mantingué per davant en el marcador fins al final 57-63. I així el Sitges es podrà menjar els Torrons com a líder invicte.

Classificació.
(1) Bàsquet Sitges 26 pt. (2) C.B. Alpicat 23 pt. (3) Bàsquet Molins 23 pt. (4) AEC Collblanc-Torrassa  22 pt.

El proper partit, dissabte dia 10 de Gener a Pins Vens, a les 18:00 hores, contra Bàsquet Sant Boi.

Sènior  Masculí – 3ª Catalana – Grup 03

Ódena Club Bàsquet 58 - Bàsquet Sitges “B” 61

Lledó, Marimon 7, Sánchez 10, Pérez 10, Albes, Villar 9, Vargas 12, Romero 10, Bayé, Sant 3, Baig

Entrenador: Galdric Bover.

Parcials:    13-14  9-22  21-15   15-10

“Quin fart de patir! No pot ser que passem de guanyar per setze punts en el minut dinou a que  ens empatin a cinquanta-sis punts  al minut quaranta-vuit”

Eren les primera declaracions que feia  l’entrenador del Sènior “B” en sortir del túnel de vestidors. El mes positiu del partit, sens dubte, el resultat final i els dos punts en joc que s’emporten els del Garraf per passar els Nadals amb certa tranquil·litat.

El partit va començar molt equilibrat, amb repartiment de punts, però amb un domini clar dels sitgetans,  tant en defensa com en llançaments exteriors. En el segon quart  es confirma aquest superioritat i s’aconsegueix consolidar aquest avantatge al marcador.

Al tercer quart, es quan els jugadors de Galdric baixen el braços i s’adormen a la zona defensiva mentre els igualadins aprofiten per anotar en pocs minuts els vint-i-un punts que tornen a equilibrar el partit i posar la por al cos dels visitants. En el darrer minut l’encert de Vargas i Cristian acompanyat de l’error del llançament dels locals dona la victòria als del Garraf.  Bon resultat final però alerta també per les condicions de l’equip en els seus desplaçaments amb pocs jugadors i escàs recolzament dels equips inferiors

El proper partit, dissabte dia 10 de Gener a Pins Vens, a les 16:00 hores, contra C.B. Begues.