Treballada victòria del sènior masculí La Parròquia-Samà davant del Gavà

Sílvia Díaz. La Parròquia-Samà Vilanova - CB Gavà

1a Catalana masculina

La Parròquia-Samà Vilanova 66 - CB Gavà 62

La Parròquia-Samà, tenia dissabte a la tarda un partit molt complicat contra el CB Gavà, un equip situat a la part alta i que venia a la capital del Garraf després de quatre victòries consecutives, i a tan sols a un punt de la promoció d’ascens.

Era un partit molt important pels dos conjunts; per una banda els de Gavà volien seguir amb la seva ratxa triomfal que els aproximava encara més a la desitjada tercera plaça i, per l'altra, el conjunt vermell volia guanyar el seu partit davant d'un equip de la part alta per intentar acostar-se al 50% de victòries i acostar-se a la mitja taula. Arribaven els de la capital del Garraf amb la baixa ja coneguda de Pau Vila, però reforçats de nou per Jaume Zanca, que cada dia que passa es consolida com a peça important pels de Xavi Canales.

L’equip vermell va sortir molt tou en defensa, cosa molt poc habitual, i amb un atac molt espès, potser donat per aquesta manca d’esperit defensiu. D’aquesta manera encaixava en els primers 5 minuts un parcial de 5-14. No era la bona línia. El jove conjunt vilanoví no podia jugar un partit a 90 punts i, conscient d’això, començava a intentar a imposar la seva llei: defenses agressives i atacs ràpids. D’aquesta manera l’equip de la Parròquia va reaccionar i amb un parcial d'11-2 arribava a la fi dels primers 10 minuts posant l'empat al marcador, 16-16.

La bona actitud mostrada seguia després del minut de descans. La bona noticia era que la defensa vilanovina funcionava i es controlava tot el potencial de l’equip rival. En atac costava anotar amb fluïdesa. Així s’arribava a la fi dels primers 20 minuts a un curt marcador de 34-32 per l’equip samista.

Conscient de les seves armes, el conjunt entrenat per Canales, intentava desactivar l’atac visitant, però no trobava la inspiració cap a l’anella i, en aquest quart, el conjunt visitant donava la volta al marcador i ampliava fins els 8 punts la diferència en el minut 7 de la represa després d’un parcial de 7-17. Uns bons últims 3 minuts de quart, però, van deixar el marcador 47-50.

Un marcador baix, aquest era l’objectiu inicial dels de la capital del Garraf. Donat pel potencial ofensiu dels de Gavà, aquest resultat era una bona noticia. Estava tot per decidir, i es jugaria tot al quart final, aquell quart que fa créixer. A priori un favorit, el Gavà per la seva experiència, però davant, l’entusiasme i millora dels locals en aquests minuts.

Aquest últim quart s’iniciava de manera molt positiva pels vilanovins i així, a manca de 3 minuts, el Samà aconseguia un avantatge de 7 punts, però ràpidament era contrarestat amb un parcial de 0-7 pel Gavà que empatava el partit a 62 a manca d’un minut.

Final d’infart: mancaven 40 segons, pilota pels vilanovins que varen jugar un atac llarg, potser pel mèrit defensiu dels visitants i, quan s’exhauria la possessió, en Sergi Liao va anotar un triple espectacular des de 8 metres a falta de 17 segons per acabar. Després una molt bona defensa local i un tir lliure anotat per Artigas, quedava el definitiu 66-62.