Ok Lliga Masculina

El Patí Vilafranca guanya al Lleida i converteix la vila en Vilafranca de Cers

Eix. Els jugadors del Vilafranca celebrant l'entrada ala Copa dela Cers, amb la grada jove

CP Vilafranca Capital del Vi 4 - ICG Lleida Llista Blava 2

Històrica, així es podria resumir el vespre que es va viure al pavelló d’hoquei de Vilafranca aquest dissabte en l’última jornada de l’OKlliga, on el Club Patí Vilafranca Capital del Vi, es va classificar per la Copa de la Cers, o el que és el mateix, per jugar competició Europea. I és que després de 16 anys sense poder-hi participar el Patí torna a ser de Cers.

El partit va començar amb molt d’ambient a les graderies, les quals es van omplir de gom a gom, com feia anys que no es veia, per tal de donar suport a l’equip. Un partit que va començar amb un Lleida, que des de bon principi va sortir a buscar la victòria, amb un joc directe i incisiu, sobre la porteria d’en Gerard Camps, i molt ordenat al darrera. Per la seva banda el Vilafranca, no se’l veia fluït en atac, li costava trencar la defensa lleidatana, i ho intentava amb algun xut de lluny, alguna jugada, però cap bola veia la xarxa de la porteria. Els minuts passaven, i el gol de la tranquil·litat no arribava, i a més el Lleida s’acostava amb alguna jugada més clara de perill que el Vilafranca, però el porter vilafranquí Gerard Camps, va solucionar amb clar encert les arribades visitants. Poc més de si va donar una primera part que va acabar amb empat a 0.

A la represa, una gerra d’aigua freda queia a la poliesportiva, el primer gol del Lleida Llista Blava, a 50 segons de l’inici d’aquesta segona part, Lluís Rodero marcava el 0 a 1. Tant el Patí com el Lleida van tenir un penal al seu favor, però cap es va transformar. Els nervis es van apoderar del pavelló, i més quan set minuts després de nou Rodero, va fer el 0 a 2. De nou Jordi Galán errava un penal… i tothom a partir d’aquest moment va començar a mirar mòbils per veure els altres resultats i classificacions, tranquils, encara estàvem en llocs de Cers, cosa que mai es va perdre durant els 50 minuts, gràcies a que els altres resultats acompanyaven. En aquest moment, el Llista Blava, també era en llocs europeus… El públic va començar a animar, i l’equip vilafranquí, esperonat, va respondre. Quedaven deu minuts, i va començar el festival del Patí, remuntant el partit. Primer va ser Roger Rocasalbas, qui retallava distàncies a manca de 9 minuts, tant sols un minut després, Jordi Galán feia l’empat a dos, i la disbauxa s’apoderava del públic. Els de la capital de l’Alt Penedès, no en tenien prou, i el Lleida, va cometre la seva desena, i conseqüentment, la falta directa, pel Vilafranca. L’encarregat de llençar-la va ser Roger Rocasalbas, i no fallava, el Vilafranca s’avançava en el marcador per 3 a 2, amb les celebracions pertinents a la grada. El Lleida sabent de les seves possibilitat per entrar a la Copa de la Cers, no va tirar mail la tovallola, però la concentració dels vilafranquins, i les grans aturades d’un inspirat Gerard Camps, van fer que el Lleida no pogués arribar amb claredat a la porteria local. Quan quedaven trenta segons, el tècnic lleidatà, Albert Folguera, va treure el seu porter per posar un cinquè jugador de pista, per intentar empatar, però el Vilafranca va robar la bola, i Marc Navarro sobre la botzina final feia el 4 a 2 definitiu que classificava el Vilafranca per la Copa de la Cers, i feia que acabés la lliga amb una meritòria vuitena plaça a la classificació final.

A partir d’aquest moment, l’alegria per anar a Europa, es va desbordar i tothom es va voler fer fotografies amb els jugadors, des dels jugadors més petits del Club als més grans, tot celebrant aquesta fita. També hi va haver un acte de reconeixement a Jordi Esteva i a Xavi Caldú que després d’uns anys al Patí acaben la seva etapa per afrontar nous reptes personals i professionals.

CP VILAFRANCA: Camps, Esteva, Caldú, Navarro i Rocasalbas –cinc icnical- Galán, Vázquez i Fernández

ICG LlEIDA: Ll.Tomàs, Rodero, A. Tomàs, Necchi, i Cañelles –cinc inicial- Díez, Ballesteros

Resultats dels partits diputats pels equips del Club Patí Vilafranca del cap de setmana del 16 i 17 de maig