Les noies d’Òscar Andreu demostren un altíssim grau de saber patir

La Parròquia-Samà aconsegueix de manera brillant la segona victòria a Copa Catalunya davant de l'Arenys

La Parròquia-Samà Vilanova - Arenys Bàsquet. Sílvia Díaz

LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMÀ VILANOVA 61 - ARENYS BASQUET 57

La Parròquia-Bàsquet Samà jugava el segon partit de la temporada a Vilanova contra un reforçat Arenys Bàsquet. L'equip del Maresme amb més experiència i amb incorporacions per aquesta temporada es presentava a Vilanova amb una gran planta d'equip de bàsquet.

El partit va començar amb un 3 a 4, amb un Arenys encertat en els seus dos primers atacs. A partir d'aquí, tot i la menor corpulència, les samistes van dominar el tempo del partit. Des de la defensa es van fer fortes i segures al darrere i amb un gran control del rebot defensiu, van poder córrer i castigar a l'Arenys amb contraatacs ràpids i letals. Fins al 20 a 10 el Samà va estar molt sòlid. Tres punts seguits per acabar el període de les de verd i blanc va ajustar una mica el marcador.

A l'inici del segon període un espectacular parcial de 9 a 0 eixamplava a 16 punts la diferència. Gran sorpresa i esperances per l'afició al pavelló de Vilanova. I va ser en els darrers dos minuts de la part que el talent visitant va sortir a la pista i amb tres triples i un tir de mitja distància endossava un 2 a 11 a les vermelles, que marxaven al vestidor amb el cap cot després de deixar-se retallar 9 punts ràpidament.

Final dels primers vint minuts amb un petit avantatge de les vilanovines, 31 a 24. Calia aixecar el cap i ser conscients que els partits són molt llargs i per tirar-lo endavant s'havia de saber patir perquè davant hi havia un gran rival.

A la represa, una altra estocada de La Parròquia amb un 9 a 0 inicial que permetia tornar a distanciar-se de 16 punts al minut 4 del tercer període. Gran cop sobre la taula. Ara calia saber si les locals sabrien i podrien arribar en condicions al final del partit.

Els darrers 6 minuts l'anotació dels dos equips arribava des del tir lliure, i el gran percentatge del Samà va permetre mantenir una diferència de 15 punts quan faltaven 10 minuts per finalitzar el partit.

Intercanvi de cistelles entre els dos equips durant els primers sis minuts del darrer quart. Al Samà li costava atacar amb més claredat però trobava escletxes per anar sumant a poc a poc. S'arribava als últims 4 minuts amb un avantatge de 14 punts. I, com en el final del segon període, l' Arenys, sense res a perdre, va demostrar el seu potencial i va començar a retallar de manera fulminant i posant-se a 1 sol punt gràcies als tirs lliures, dos triples consecutius i dues recuperacions de pilota.

Les samistes -físicament foses- i amb por de perdre una gran oportunitat estaven tocades, molt tocades. Amb el marcador 56 a 55 quan falten un minut, un atac encallat de les vilanovines se soluciona amb un gran triple que dóna oxigen i sobretot esperances. Encara hi havia opcions d'emportar-se el partit.

Dos tirs lliures de les visitants (59-57) i dos tirs lliures fallats de les samistes acaben en una gran reacció amb una bona defensa que dóna l'opció a recuperar la pilota i provocar la falta personal. Dos tirs lliures anotats del Samà que sentencien el partit i certifiquen la segona victòria de La Parròquia a Copa Catalunya.

Les jugadores del Samà van saber patir, lluitant contra la dinàmica nefasta de final de partit, buscant les seves petites opcions, i físicament aguantant en els moments defensius quan el cos estava tan castigat.

Victòria de coratge, de treball fins al final, i amb regust de gran partit de bàsquet amb tots els ingredients. Bon bàsquet, sacrifici físic, saber patir fins al final i gran suport des de la grada de l'afició samista.

S'ha de saber gaudir d'aquest nivell competitiu i seguir entrenant i creixent a poc a poc per aprendre de la nova categoria.

Aquesta setmana LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMÀ es desplaça el dissabte a les 17.45 h a la difícil i històrica pista del CB Granollers.

Anotacions: LAIA (12) - VINYET (0) - ANNA (2) - ANIRA (15) - MARIA (2) - LAURA (10) - ELI (4) - MARINA (0) - ELENA (11) - CAROL (5) (NO JUGUEN: CERES - NATALIA- HELENA - IRENE)

Parcials: 20-13 / 11-11 / 16-8 / 14-25