Copa de la CERS

Els vilafranquins van lluitar contra el rival i també contra la irregular actuació dels àrbitres italians

El C.P.Vilafranca aconsegueix un empat èpic a la complicada pista del Juventude de Viana (3-3). EIX

CP Vilafranca-Cafès Novell 3 - Juventude de Viana 3

Èpic. El Patí Vilafranca va donar ahir un pas endavant molt important per a classificar-se pels quarts de final de la Copa de la CERS després d´aconseguir un brillant empat a la pista del Juventude de Viana portuguès. Els vilafranquins van lluitar contra el rival i també contra la irregular actuació dels àrbitres italians De Prato i Mogli que, sobretot a la segona part, van convertir-se en un aliat fidel de l´esquadra nordportuguesa amb decisions més que discutibles.

El duel es preveia complicat i el Patí Vilafranca el va encarar amb la màxima seriositat possible. Amb l´absència de Marc Navarro per lesió, els penedesencs van iniciar l´enfrontament amb un ritme molt alt per no deixar-se intimidar pels locals. Amb tot, però, en el minut 5 una errada de Rocasalbas va permetre Nelson Pereira situar l´1-0 en el marcador.

Lluny d´arrugar-se, els homes de Jordi Garcia van buscar amb rapidesa la porteria de Veludo fins que en el minut 17, Edu Fernández, aconseguia l´empat al transformar un penal. Enmig d´un anar i venir constant, el Juventude de Viana va tornar a pressionar amb insistència a la recerca d´un nou gol. En el minut 19, To Silva va fallar una falta directa, però un minut després, Nuno Félix, sí que podria batre Gerard Camps en un bon xut (2-1).

El segon temps del Patí Vilafranca va ser pletòric. En el minut 30, Roger Rocasalbas aconseguia el 2-2 després d'aprofitar un refús d´una falta directa que ell mateix havia fallat. Els penedesencs, amb més capacitat atacant que a la primera part, van continuar jugant al màxim de les seves possibilitats i en el minut 44, una altra vegada Roger Rocasalbas, va situar el 2-3 després d´una acció personal de molt de mèrit.

L´últim tram de partit va tenir el dubtós protagonisme dels àrbitres, en especial de De Prato que va ensenyar dues targetes blaves a Jordi Galán i va deixar el Patí Vilafranca en inferioritat numèrica durant quatre minuts. En el minut 45, el portuguès Diogo Fernandes va errar una falta directa, però en el 46 André Azevedo superava Gerard Camps i situava el 3-3.

Amb tantes facilitats ofertes pels col.legiats, a falta de 25 segons, el Juventude de Viana va disposar encara d´una altra falta directa per sentenciar i acanar guanyant. To Silva, però, es va trobar amb la figura de Gerard Camps que va evitar el gol. Va ser la darrera acció d´un enfrontament espectacular que deixa al Patí Vilafranca a prop dels quarts de final. La tornada la Poliesportiva el proper 16 de gener dictarà sentència.

Juventude de Viana: Francisco Veludo, Diogo Fernandes, Gonçalo Suïssas, André Azevedo (1), Nelson Pereira (1) -cinc inicial- Francisco Silva, To Silva, Nuno Félix (1), Gustavo Lima

C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Rocasalbas (2), Edu Fernández (1), Joan Vázquez, Rubén Fernández -cinc inicial- Mia Martí (ps), Jordi Galán, Enric Martí

Arbitres: De Prato i Mogli (Itàlia). Targetes blaves: Jordi Galán (2)

Gols: 1-0 Nelson Pereira (5´); 1-1 Edu Fernández (p) (17,5´); 2-1 Nuno Félix (20´) -descans- 2-2 Rocasalbas (30´); 2-3 Rocasalbas (44´); 3-3 André Azevedo (46´)