Tornada al camí de l´èxit

Un triomf que permet els de Jordi Garcia recuperar moltes opcions d´entrar a la Copa del Rei de Reus que s´ha de disputar a finals de febrer

El C.P.Vilafranca supera amb comoditat el Cerceda i torna a acostar-se a la Copa del Rei. Ramon Filella

C.P.Vilafranca-Cafès Novell-C.P.Cerceda 5 - 3

Tornada al camí de l´èxit. El Patí Vilafranca va trencar ahir a la nit la seva mala ratxa dels mesos de novembre i desembre i va superar amb relativa facilitat el Cerceda gallec, un triomf que permet els de Jordi Garcia recuperar moltes opcions d´entrar a la Copa del Rei de Reus que s´ha de disputar a finals de febrer.

La clau de la victòria penedesenca s´ha de buscar en la sortida en tromba de l´equip blau. Als 27 segons de partit, Joan Vázquez transformava un penal i situava l´1-0 i abans del primer minut el mateix Joan Vázquez, culminant una ràpida acció d´atac, tornava a superar el porter gallec Martín Rodríguez. El Cerceda, gairebé sense ni haver-se col.locat a la pista, ja perdia per 2-0.

A partir d´aquí, les coses van ser més fàcils pels vilafranquins. Amb un Cerceda tocat, en el minut 8 Edu Fernández aconseguia el 3-0 al transformar una falta directa i en el minut 12 Jordi Galán, en una brillant jugada personal, tornava a marcar i deixava l´electrònic en un espectacular 4-0. El duel semblava més que sentenciat i, de fet, durant la resta de la primera part el domini del Patí Vilafranca va continuar sent més que evident. Joan Vázquez, inclús, va errar un penal en el minut 22.

A la represa, però, la decoració va canviar una mica. El Cerceda, necessitat de punts, va sortir a la pista amb molta força i Grasas i Martín Payero van obligar Gerard Camps a lluir-se en tres intervencions de molt de mèrit abans del minut 30. En el minut 36, Grasas, de penal, retallava les distàncies i en el minut 42, Togores generava incertesa al situar el 4-2.

Per sort, només un minut després, Joan Vázquez, l´home més destacat del Patí Vilafranca, va aprofitar una indecisió defensiva per a superar Martín Rodríguez i esvair les pors (5-2). En l´acció posterior, el Cerceda marcava de nou en una jugada afortunada de Togores, però malgrat el 5-3 els vilafranquins van saber jugar a favor de marcador i de cronòmetre i van mantenir a ratlla els gallecs.

La recta final de l´enfrontament va ser tranquil.la pel Patí Vilafranca que, fins i tot va donar minuts a un Roger Rocasalbas ja recuperat de la seva lesió. Rocasalbas, per cert, va fallar una falta directa en el minut 49. Ara toca el Voltregà en un partit que pot donar el passaport matemàtic per la Copa del Rei.

C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Edu Fernández (1), Navarro, Joan Vázquez (3), Jordi Galán (1) -cinc inicial- Rubén Fernández, Enric Martí, Roger Rocasalbas

C.P.Cerceda: Martín Rodríguez, Grasas (1), Martín Payero, Togores (2), Jacobo Mantiñán -cinc inicial- Jacobo Silva, Adrián, Iñigo Artacho

Arbitres: Gómez i Ribó. T.Blava: Togores

Gols: 1-0 Joan Vázquez (p) (27´´); 2-0 Joan Vázquez (1´); 3-0 Edu Fernández (fd) (8´); 4-0 Jordi Galán (12,5´) -descans- 4-1 Grasas (p) (36´); 4-2 Togores (42´); 5-2 Joan Vázquez (43´); 5-3 Togores (43,5´)

Incidències: Poliesportiva de Vilafranca. 200 espectadors