Copa CERS

El CP Vilafranca ja està als quarts de la CERS

CP Vilafranca-Cafès Novell-Juventude de Viana. Ramon Filella

C.P.Vilafranca-Cafès Novell-Juventude de Viana 5-3

El Patí Vilafranca va fer història ahir al vespre al superar amb solvència el Juventude de Viana en el partit de tornada dels vuitens de final de la Copa de la CERS i classificar-se per la ronda de quarts. Els penedesencs van doblegar per 5-3 als portuguesos i van fer bo l´empat de l´anada disputada a Portugal el passat desembre (3-3).

Va ser un partit de tornada jugat a un molt bon nivell pel Patí Vilafranca que va deixar sentenciada l´eliminatòria en una espectacular primera part en la que va signar un inapelable 4-0. I això que el Juventude de Viana va sortir a la pista amb ganes de buscar la porteria de Camps i en els primers minuts va generar algunes aproximacions perilloses. Una rematada d´Azevedo ben refusada per Camps va ser la seva ocasió més clara.

En el minut 9, però, el Patí Vilafranca es va avançar en el marcador gràcies a un penal transformat per Edu Fernández. A partir d´aquí, els de Jordi Garcia van oferir el millor de sí mateixos i van recuperar el nivell del primer tram de temporada en el que van meravellar. El mateix Edu Fernández, en el minut 11,5, aconseguia el 2-0 després d´aprofitar una passada de Navarro.

Amb un Juventude de Viana tocat, al cap de dos minuts Vázquez tornava a batre Veludo (3-0) i en el minut 16, Rubén Fernández, en un espectacular revers a l´interior de l´àrea, feia embogir la Poliesportiva amb el 4-0. El festival vilafranquí es va mantenir fins el descans, però sense més gols.

A la represa, el Juventude de Viana va sortir a per totes a la recerca del miracle. L´entrada del ràpid Gustavo Lima va portar de corcoll els penedesencs en els primers minuts i, precisament, Lima va ser l´encarregat de marcar el primer gol portuguès en el minut 33. El Patí Vilafranca no es va arrugar i, després d´encaixar el 4-1, va tornar a fer-se amb el control del duel.

La sentència definitiva, però, va arribar en el minut 42 quan els col.legiats van expulsar de la pista André Azevedo després d´una falta i la posterior protesta. Roger Rocasalbas va transformar la falta directa (5-1) i els portuguesos van haver de jugar quatre minuts amb inferioritat. El temps va anar passant i només a la recta final el Juventude de Viana va retallar distàncies aprofitant la relaxació vilafranquina. En definitiva festival del Patí Vilafranca que ja pot començar a pensar en els quarts de final. El millor Patí ha tornat.

C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Navarro, Edu Fernández (2), Rubén Fernández (1), Jordi Galán -cinc inicial- Joan Vázquez (1), Rocasalbas (1), Enric Martí, Pintado.

Juventude de Viana: Francisco Veludo, Nelson Pereira, André Azevedo, Gonçalo Suïssas, Diogo Fernandes (1) -cinc inicial- Francisco Silva (1), Gustavo Lima (1), Nuno Félix

Arbitres: Barbarisi i Pronte (Itàlia). Targetes blaves a André Azevedo i Jordi Galán

Gols: 1-0 Edu Fernández (p) (9´); 2-0 Edu Fernández (11,5´); 3-0 Joan Vázquez (13,5´); 4-0 Rubén Fernández (16´) -descans- 4-1 Gustavo Lima (33´); 5-1 Rocasalbas (fd) (42´); 5-2 Francisco Silva (48,5´); 5-3 Diogo Fernandes (49´).

Incidències: Poliesportiva de Vilafranca del Penedès. 500 espectadors