OK Lliga Masculina

El Vilafranca supera el Calafell en un derbi vibrant que es resol a la segona part

C.P.Vilafranca-Cafès Novell - C.P.Calafell-Tot l´any . Ramon Filella

C.P.Vilafranca-Cafès Novell-C.P.Calafell-Tot l´any 6-3

Vibrant i trascendent. El Patí Vilafranca va aconseguir ahir al vespre un triomf fonamental en la seva lluita per allunyar-se de la zona conflictiva de la classificació i, de passada, va ensorrar una mica més el Calafell que, malgrat intentar-ho i tenir opcions durant una bona part del partit, va acabar cedint una derrota que pot ser dramàtica al final de la competició.

La importància del derbi es va veure en uns primers minuts de joc molt igualats i amb poques oportunitats clares a les respectives porteries. Els dos equips eren conscients del que tenien entre mans i el respecte mutu impedia grans alegries. En el minut 12, però, Edu Fernández avançava el Vilafranca en un bonic revers (1-0), un gol que semblava aplanar el camí als de la capital el vi. Al cap de dos minuts, però, l´argentí Mauro Giuliani, en una brillant acció individual, va reestablir l´empat (1-1).

Fins el descans, l´enfrontament va tornar a entrar en una fase d´igualtat amb joc intens, però amb limitada claredat atacant. L´inici de la segona part, però, va ser trepidant i només començar, als 40 segons, Jordi Galán superava Arellano i situava el 2-1. En l´acció posterior, el Calafell va tornar a empatar gràcies a un penal transformat per Sergi Romeu. En només un minut ja s´havien vist dos gols més.

En el minut 29, Edu Fernández s´erigia de nou en protagonista marcant el 3-2 i un minut després va arribar una de les accions clau del duel quan el calafellenc Marc Vergés va errar una falta directa que hauria pogut servir per tornar a empatar. Per contra, Jordi Galán, en el minut 31, sorprenia Arellano i ampliava el marcador fins el 4-2.

El Calafell no es va rendir i Kilian Aguilar, amb un potent xut, feia recuperar esperances als blanc-i-verds en el minut 40 (4-3). A partir d´aquí, però, el Patí Vilafranca va recuperar una part de les sensacions que havia tingut en el primer terç de lliga i va començar a dominar amb major claredat. Galán va errar un penal en el minut 42 (va reclamar que la pilota havia entrat), però en el minut 44,5 Roger Rocasalbas, en una jugada per la banda finalitzada amb un xut creuat, col.locava el 5-3.

Els dos gols de renda van ser un mur pel Calafell que, malgrat el desavantatge, no va abaixar mai els braços i ho va provar tot per intentar retallar distàncies. No ho va aconseguir i, en canvi, el Patí Vilafranca va sentenciar amb el sisè gol de Rocasalbas de falta directa. En definitiva duel espectacular, amb un gran ambient i tres punts que es queden a Vilafranca. El Calafell haurà de seguit patint per intentar salvar-se.

C.P.Vilafranca-Cafès Novell: Gerard Camps, Navarro, Edu Fernández (2), Rocasalbas (2), Jordi Galán (2) -cinc inicial- Rubén Fernández, Joan Vázquez

C.P.Calafell-Tot l´any: David Arellano, Sergi Romeu (1), Marc Vergés, Jordi Gabarra, Gerard Vergés -cinc inicial- Mauro Giuliani (1), Kilian Aguilar (1), Oriol Palau

Arbitres: Francisco García i Iñigo López

Gols: 1-0 Edu Fernández (12´); 1-1 Mauro Giuliani (14´) -descans- 2-1 Jordi Galán (25,5´); 2-2 Sergi Romeu (p) (26´); 3-2 Edu Fernández (29´); 4-2 Jordi Galán (31,5´); 4-3 Kilian Aguilar (40´); 5-3 Rocasalbas (44,5´); 6-3 Rocasalbas (fd) (48,5´)

Incidències: Poliesportiva de Vilafranca. 300 espectadors