Curses

Mercè Guerra subcampiona d’Espanya promesa de cros

Podium: Euskadi, Catalunya, Madrid. Eix

Campionat d'Espanya de Cros

Mercè Guerra, l’atleta vilanovina de la JA Sabadell, va aconseguir aquesta setmana el subcampionat d’Espanya de cros representant Catalunya en la categoria promesa.

La prova es va celebrar a Calatayud, en un circuït fet expressament per aquesta competició, en el que s’havien introduït diversos elements per fer-lo més atractiu, com gespa, fang o diversos tipus d’obstacles artificials. La cursa es va disputar sobre 10.278m de distància , molt llarg si ho comparem amb els anys anteriors, en que la cursa  d’uns 7km. Aquest augment de distància es va produir per una adaptació a les distàncies que a partir d’aquesta temporada marca la IAAF. Aquest fet no va afavorir gens a Mercè Guerra, ja que ella és especialista en els 3000 m obstacles, una distància molt més curta, aspecte que també va perjudicar a altres corredores, que mica en mica s’hauran d’anar adaptant a les noves distàncies.

Amb aquest cros la Mercè acaba una excel·lent temporada hivernal, en la que ha alternat el cros curt i llarg amb la pista coberta, aconseguint la medalla de bronze en el campionat de Catalunya de 3000m indoor, el sisè lloc al Campionat Espanya indoor amb la mateixa prova i guanyant el cros de Valls, Ripollet  o Mataró entre altres. A partir d’ara cal descansar un parell de setmanes per iniciar  ja la temporada a l’aire lliure amb la lliga de clubs.

Cursa Pic de l’Àliga

En aquest cap de setmana ple de curses atlètiques hem de parlar també de la Cursa del Pic de l’Àliga de Canyelles, enguany ja en la seva novena edició i amb la novetat de  la introducció d’una cursa curta de 9km.

Aquesta cursa la va guanyar l’atleta de Ribes Gisela Carrión, que aquesta temporada competeix amb l’Esportiu Penedès, arribant en segon lloc la Laura Sánchez del C.A. Atletes Vng, recent guanyadora la setmana passada de la cursa dels KarDs del Vendrell. Molt bona temporada de cros per aquestes dues grans corredores, que han alternat la mitja amb la llarga distància durant la temporada hivernal. El cinquè lloc el va obtenir la Raquel Solano

Pel que fa a la categoria masculina  cal destacar el quart lloc en categoria senior d’Antonio Redondo, posició que li va permetre ser el primer en categoria de veterans i també el dissetè lloc d’Abel Pérez

De cursa llarga, uns durs 21 km, cal parlar del sisé lloc obtingut  per Joan Carles Caballero,  en la  categoria master

Marató de Barcelona

Diumenge passat es va celebara a Barcelona la 38ena edició de la Zurich Marató, on cal destacar la marca aconseguida per dos dels especialistes en gran fons del C.A. Atletes VNG: Jorge Rodríguez amb 3h 06’ va aconseguir la seva millor marca personal, i també cal destacar la marca de 3h 29’ d’Andreu López.

Aquesta cursa va batre aquest any el record de participants amb 20.385 inscrits i els corredors van gaudir d’una temperatura ideal per corres llargues distàncies