La Parròquia-Samà Femení es col·lapsa i li dona en safata el partit al Reus

L'equip d'Òscar Andreu ho donarà tot en l'últim i decisiu partit de la fase regular

Ploms Salle Reus - La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova . Sílvia Díaz

Ploms Salle Reus 40 - La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova 40

La Parròquia-Bàsquet Samà jugava a Reus contra el seu rival per la lluita per evitar el descens directe. Amb una victòria o derrota per menys de 7 punts les vilanovines evitaven matemàticament perdre la categoria a falta d'un partit.

Les samistes van arribar a Reus disposades a mantenir un partit d'alta tensió i en la defensa havia de recaure el pes de l'encontre.

A l'inici es va veure un Samà atacant, trobant opcions de tir alliberat però amb una gran manca de punteria. Aquest fet, sumat al gran encert local, va marcar les primeres diferències al marcador (6 a 2 al minut 4). Després dos minuts sense anotació per part dels dos equips, un parcial d'11 a 0 trencava el partit. Les samistes jugaven sense ser sòlides en defensa i aquest bloqueig al darrere es va estendre a l'atac.

Per primer cop a la temporada les vilanovines no començaven el partit per davant en el marcador. Aquest fet sumat a no estar al nivell habitual en defensa va donar gran confiança a un Reus que té en el seu cinc inicial a jugadores de gran qualitat.

Començava el segon període amb un partit estrany i amb La Parròquia desencaixada, tot i així en els primers sis minuts es van anotar sis punts per cada costat. En els darrers quatre minuts un nou parcial de 12 a 0 deixava sentenciat el matx. El 35 a 8 del lluminós semblava insalvable amb un Samà tocat.

A la mitja part es van buscar ànims i forces de sota les pedres per sortir per totes i no deixar el partit a la deriva. Les vermelles van sortir amb tota la bona intenció però un 5 a 0 allunya encara més l'objectiu de lluitar per cada pilota i anar retallant a poc a poc. Tot i la diferència de punts, en un acte quasi heroic les vilanovines van treure l'orgull i van plantar cara a la desesperant situació i van lluitar cada jugada com si es juguessin el partit tot i entendre que només un miracle podria donar la victòria. Un 0 a 14 va deixar el marcador en 40 a 22 i, tenint en compte que hi havia 6 punts d'average, potser encara era possible. Però quan es va tant al límit i tothom ha de filar tant prim, tres faltes consecutives donades a les locals van donar aire al Reus i van deixar el final del tercer període amb un 45 a 22.

Calia remuntar 17 punts en 10 minuts. Era possible? No calia resposta. Les jugadores només tenien al cap sortir i seguir lluitant cada pilota. I amb un nivell físic excel·lent i una agressivitat tant en defensa com en atac el Samà ho va donar tot, però el Reus anotant sobretot tirs lliures va mantenir les diferències i feia impossible una remuntada. Tot i així les samistes van seguir treballant i preparant-se per recollir els fruits en el pròxim partit.

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova rep aquesta setmana el CEJ l'Hospitalet, el diumenge 1 de maig a les 16.30 h al pavelló Isaac Gàlvez. L'accés a la fase final de permanència a la Copa Catalunya recau sobre l'obligada victòria de les samistes o d'una derrota molt poc probable de les reusenques.

Anotacions: LAIA (5) - ANDREA (2) - ANIRA (6) - ANNA (5) - IRENE (0) - LAURA (10) - MARIA (1) - ELI (0) - ELENA (6) - CAROL(0) - HELENA (5) (NO JUGUEN: CERES)

Parcials: 17-2 / 18-6 / 10-14 / 15-18