El CNBV tanca la lliga guanyant a casa contra el Castelldefels

CNB Vilanova. Eix

CNBV El Surtidor 66 – CBJ Castelldefels 63

Diumenge a les 12.30 el sènior del Vilanova tancava la seva primera temporada a casa contra el Castelldefels, rival situat just darrere dels grocs a la classificació. Després d’haver estat competint per les primeres posicions durant gran part de la temporada, el conjunt vilanoví volia acabar la temporada amb bon regust de boca tot i no haver pogut acabar competint per la zona privilegiada de la taula.

Tot i així, el començament del partit no va ser fàcil pels vilanovins. Tal com s’ha anat repetint en molts partits al llarg del curs, l’equip rival començava molt més ficat en el partit, agafant un avantatge important que arribava a superar els 10 punts de diferència. La passivitat defensiva i l’encert en els llançaments de mitja distància dels visitants permetien que s’agafés una distància important en els primers compassos del partit. Malgrat tot, es van trobar opcions en atac i això va permetre acabar el quart amb només 5 punts de diferència (13 a 18).

La tònica havia de canviar durant el segon quart, i tot i que es va estar més encertat en atac (els vilanovins van anotar 18 punts), la permissivitat defensiva era massa gran, permetent anotar 24 punts als visitants en aquest període i arribant al descans amb el resultat parcial de 31 a 42.

La defensa zonal a mig del camp no trobava resultat, de manera que en aquest període es va optar per defensar individualment, fet que va provocar més errors als visitants i va permetre recuperar la distància en el marcador. Aquest era el joc al qual els vilanovins estaven acostumats i que els havia permès somniar amb l’ascens, i s’havia de seguir així per tal de guanyar un partit que s’havia posat molt en contra des del principi.

A l’últim quart, tot i seguir amb una bona línia defensiva, el CNBV va baixar el ritme en atac i no trobava cistella amb tanta facilitat com en el quart anterior. Va ser un quart molt ajustat en què els tirs lliures d’Ivan i Humbert al final de partit van decantar la balança pel costat local, juntament amb bones defenses que impossibilitaven trobar cistella al Castelldefels.

Així doncs, victòria del CNBV en el seu últim partit i finalitza en setè lloc a la taula. La temporada que ve, amb l’experiència obtinguda aquest any, segur que depara cotes més altes a un grup jove i amb molt per aprendre.