La Parròquia-Samà Femení cau derrotada en un últim quart d'inspiració visitant

L'equip d'Òscar Andreu finalitza una gran experiència a Copa Catalunya amb el cap ben alt per tot el treball de la temporada

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova - CEJ Hospitalet. Sílvia Díaz

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova 43 - CEJ Hospitalet 59

La Parròquia-Bàsquet Samà jugava diumenge a casa contra el CEJ Hospitalet el darrer partit de la segona fase de la competició. Les samistes necessitaven la victòria per evitar el descens directe a primera catalana, ja que el seu rival en la lluita per la permanència, el Reus Ploms, havia guanyat al migdia a casa del Sant Fruitós.

El partit va començar igualat amb un 5 a 2 favorable al Samà encistellant des de l'exterior. A partir del minut 4, un parcial de 0 a 7 per les visitants va capgirar el marcador. Nova reacció samista i 14 a 10 a punt per acabar el quart. Però dos triples consecutius de l'Hospitalet deixaven un 14 a 16. Màxima igualtat amb un bon Samà en atac i en defensa però concedint dos triples finals que esperonaven les del Baix Llobregat.

L'inici del segon període va ser amb un nou triple visitant contrarestat per dues accions verticals de les vermelles que ajustaven el marcador amb un 18 a 19 al minut 2 d'aquest quart. A partir d'aquí intercanvi de tirs lliures en el que surt victoriós l'Hospitalet que va tornar a rematar el quart amb un nou triple per deixar la distància en el lluminós a 5 punts.

A la represa els dos equips van canviar les seves defenses, que es va imposar als atacs. Alguns triples i els tirs lliures es van convertir en l'única resposta d'ambdós conjunts. La falta d'encert de les vilanovines no va permetre igualar el marcador i la diferència dels 5 punts es va mantenir fins al final d'aquest període.

A l'inici del darrer quart cap dels dos equips aconseguia anotar fins que un parell d'accions de les interiors negres van entrar i d'aquesta manera augmentava la distància als 9 punts. Les jugadores del Samà començaven a patir encara més la pressió i en l'atac només es trobaven ocasionals passades interiors finalitzades en tirs lliures. El rellotge corria i el Samà en un intent de reduir diferències va pressionar a tot el camp sent castigades amb faltes personals que ajudaven a eixamplar el marge visitant i feia inútil l'intent samista de capgirar el resultat del partit. La derrota de les vilanovines certificava el descens de categoria.

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova ha finalitzat la segona fase de permanència en penúltima posició amb 6 victòries i 12 derrotes. Tot i el descens, l'equip de la capital del Garraf ha competit durant tota la temporada a un gran nivell i en trams de la competició de manera brillant. Les expectatives inicials de jugar al màxim nivell català preveien un repte molt complicat, però en el dia a dia l'equip ha demostrat gran fortalesa anímica i gran actitud de treball que li ha permès competir contra qualsevol rival. La falta d'experiència ha estat un dels handicaps importants de l'equip entrenat per Òscar Andreu, no permetent-li ratificar amb la victòria grans partits decidits en les darreres possessions.

El Sènior Femení A es mereix el reconeixement pel seu treball, per la seva dedicació i per la seva millora en una competició tan exigent i dura com és la Copa Catalunya. De ben segur el bagatge que ha acumulat durant aquesta temporada servirà per recollir èxits i alegries en un futur.

Agrair de manera especial a totes les persones que han acompanyat, fet costat i patit amb l'equip durant tota la temporada.

Anotacions: LAIA (3) - ANDREA (2) - ANIRA (7) - ANNA (0) - IRENE (6) - LAURA (6) - MARIA (0) - ELI (6) - ELENA (8) - CAROL(4) - HELENA (1) (NO JUGUEN: CERES)

Parcials: 14-16 / 13-16 / 8-8 / 8-19