Victòria treballada del Júnior masculí de primer any del Samà davant d'un rival directe

El premini Masculí s'imposa als Franciscans i segueix sumant

CB Sama JM99A. Sílvia Díaz

CB Sama JM99A 101 - CB Tarragona "1" 65

El Júnior Masculí de primer any va disputar diumenge a les 10.45 h al CEM Isaac Galvez de Vilanova i la Geltrú un partit molt intens durant els dos primers quarts. L'equip que entrena Alberto Arjona no va aconseguir desenganxar-se en el marcador fins a l'inici del tercer quart.

El primer període es va jugar amb un alt ritme de joc. Els locals molt forts en defensa, cometien massa faltes per l'excés de ganes que hi posaven i els visitants semblava que ho tenien tot controlat, perquè estaven a la pista molt més relaxats i això feia que aprofitessin els errors dels vermells.

En el segon quart el partit va continuar amb la mateixa tònica, gran defensa i accions ben treballades en atac. El marcador estava molt ajustat, amb rendes que no passaven dels 10 punts i amb molt d'encert per part dels dos equips. En l'últim minut del quart els vermells van recuperar dues pilotes seguides que van fer que marxessin al descans amb un avantatge de 13 punts.

El tercer quart, els vermells van sortir a mossegar un cop més, i van aconseguir trencar el partit amb un parcial de 10-2. Això feia que els blaus, abaixessin els braços una mica i aquest fet va ser la seva perdició.En l'últim quart, els vermells no van deixar la seva intensitat en defensa, oblidant-se del marcador i treballant molt fort per continuar millorant.

El partit va ser un tràmit els últims 5 minuts.Gran victòria a casa que manté l'equip samista amb vida per intentar assolir el primer lloc de la classificació, tot i que serà difícil, no depenen d'ells mateixos.El pròxim partit serà dissabte, dia 07 de maig a les 12.30 h contra el CB CORNELLÀ 99. Partit important contra el primer classificat on es podrà veure realment si volem assolir l'objectiu.

CB Samà: Adrià Armesto, Daniel Morales, Javier Paredes, Juan Antonio Bustos, Marc Laguna, Marc Ramos, Ferran Gomez, Guillem Fora, Daniel Masachs, Agustí Loza.

Àrbitres: Sr. F. Viedma i S. Puig

El Premini Masculí s'imposa als Franciscans i segueix sumant

Consell Comarcal- 2a Fase Grup A

C.E. Franciscans "A" 38 (6) - Bàsquet Samà PMMA (10)

Aquest dimecres 4 de maig, els samistes van disputar un partit ajornat on visitaven la pista del C.E Franciscans "A".Els de vermell van sortir a la pista molt concentrats i amb ganes de lluitar un partit que sabien que no seria gens fàcil. Així doncs gràcies a l'actitud i des de la defensa van aconseguir un avantatge ampli durant els primers minuts de joc, endossant un contundent parcial inicial de 0-13. La bona defensa que realitzava el Samà li proporcionava recuperacions de pilotes que convertia en ràpids contraatacs i punts fàcils. El primer període va finalitzar amb un 7-24.

En el segon període els joves entrenats per Laia Torres i Cristina Castro van continuar amb una dinàmica positiva i, tot i tenir algunes badades defensives, continuaven controlant el partit. A més, l'atac es trobava amb una defensa millor col·locada que no li permetia córrer tan fàcilment i això els va obligar a elaborar més les seves jugades per trobar la cistella i poder anotar. El segon període va finalitzar amb un 5-12 al marcador. Guanyant aquest període els samistes ja no tenien possibilitat de perdre el partit, només tenia l'opció de guanyar o empatar segons els resultats dels dos períodes següents.

En el tercer període la defensa visitant va perdre l'essència que havia marcat tot el partit, i els de vermell van ser incapaços d'aturar un jugador rival, molt més potent físicament, que trobava la cistella contínuament. En atac, els jugadors del Samà trobaven la cistella amb certa facilitat, però tot i així no aconseguien anotar, ja que la pilota no entrava. El tercer període va finalitzar amb un 14-8. Si els samistes volien la victòria, havien de guanyar el darrer període.

L'inici del quart període va estar marcat per un intercanvi ràpid de cistelles entre els dos equips. Va ser llavors quan els jugadors vermells van recuperar la defensa dels dos primers períodes. El Samà va crear bones opcions de tir gràcies al joc col·lectiu i va anotar amb rapidesa, convertint els contraatacs. Així va sentenciar el partit amb un parcial de 0-21. En els darrers minuts l'equip local semblava reviure i va implantar un ritme alt que els visitants els va costar de seguir per l'esgotament que portaven acumulat. Aquest període va finalitzar amb un 12-26 al marcador.

El Samà han de seguir treballant dia a dia per seguir millorant en tots els aspectes del joc. Però cal destacar l'esforç i el compromís de tots els nens i de les famílies que ens fan costat i la companyonia que demostren sempre.

A falta d'un partit per acabar la lliga els jugadors del Premini mascuí "A" del Samà tenen la possibilitat de proclamar-se campions de la competició, així serà si aconsegueixen vèncer dissabte 21 de maig a l'equip AMPA Escola Llebetx "A".