El Cadet Femení B del Samà guanya gràcies al joc ofensiu

Victòria del masculí en el derbi de preinfantils

Diagonal Mar-FM Blau - Samà Vilanova CFB . Sílvia Díaz

2a fase, jornada 14 (14/05/16)

Diagonal Mar-FM Blau 61 - Samà Vilanova CFB 79

Després de dues setmanes sense competir entre el pont i una jornada de descans el Cadet Femení B del Samà afrontava l'última jornada del calendari de la 2a fase (tot i que falta un partit ajornat per disputar) a la pista del Diagonal Mar-Front Maritim Blau.

Un desplaçament gens fàcil, ja que les jugadores del Diagonal Mar en el partit d'anada van posar en dificultats a les vilanovines durant diversos minuts i, a més el Samà afrontava al compromís minvat per les lesions de l'Alba M., l'Alba L. i la Júlia R., la qual cosa deixava l'equip de Manuel Ibáñez amb 5 jugadores de l'equip i havent de comptar amb l'ajuda de 3 jugadores vinculades del Cadet Femení A (Laura T., Maele S., Alba De la F.).

El primer període va estar marcat per la igualtat entre tots dos equips, tot i que el Samà arribava amb més claredat a cistella, això no es reflectia en el marcador, ja que les jugadores visitants cometien molts errors sota el cèrcol. Malgrat aquests minuts d'imprecisions en atac, la bona defensa de les visitants les mantenia dins del partit, no deixant distanciar-se en el marcador a les locals, que van dominar pràcticament el primer quart. Només una cistella triple en els segons finals permetia arribar al final amb un (12-14) obtenint el primer avantatge en el partit per part visitant.

En el segon quart les coses van canviar i la posada en escena per part de les jugadores del Samà va ser molt bona, amb un parcial de 0-15 fins al minut 6, que situava el marcador en un 12-29. El ritme defensiu en aquests minuts del període marcava el joc de les vilanovines que amb el control del rebot defensiu i castigant les línies de passada aconseguien desbordar el Diagonal Mar a contraatacs, sense cap tipus d'opció.

Després de diversos minuts sense anotar, les locals aconseguien la seva primera canastra en el minut 6 trencant el parcial i a través d'una petita reacció van anar retallant l'avantatge de les visitants fins al final del segon quart, deixant-la en 8 punts al descans (25-33).

Començava el tercer quart després dels 10 minuts de descans i estava clar que el Samà no es podia relaxar a cap moment, tal com havia succeït al final del segon període. Tots dos equips es bolcaven en atac descuidant les seves tasques defensives, cada cistella anotada per un equip era ràpidament contestada per l'altre.

Les cadets del Samà, molt encertades en atac i trobant l'equilibri entre el joc interior i exterior de les seves jugadores, no aconseguien trobar el seu lloc en defensa. Les vilanovines tenien dificultats per recuperar la posició després de cistella i així les locals aconseguien diversos bàsquets fàcils en accions ràpides de contraatac i amb passades i talls. El període acabava amb un alegre 22-25 a favor de les visitants i un marcador parcial de 47-58 mancant encara els últims 10 minuts.

En el minut previ a l'inici del darrer quart, l'entrenador visitant exigia a les seves jugadores un plus defensiu després del que s'havia vist en el darrer període. Malgrat el fort inici de les locals però, el Samà tornava a recuperar la seva millor cara en la defensa, no concedint més cistelles fàcils amb transició i castigant molt millor les línies de passada evitant els talls fàcils, la qual cosa li permetia anar realitzant petits parcials a favor seu. Així s'arribava al final del partit i el Cadet B del Samà va obtenir una victòria treballa amb un resultat final de 61-79.

L'entrenador vilanoví, Manuel Ibáñez felicita el Diagonal Mar-Front Marítim Blau pel partit tan seriós, "plantejant els 40 minuts un joc de tu a tu, sent l'únic equip que no ha utilitzat una defensa zonal en la segona volta."

Agrair el treball realitzat de totes les jugadores de l'equip i l'ajuda de les jugadores del Cadet Femení "A" que han realitzat un molt bon partit.

DIAGONAL MAR-F.M. BLAU : 61 Parcials (12-13-22-14)
B. SAMÀ VILANOVA: 79 Parcials (14-19-25-21)

Victòria del Samà masculí en el derbi de preinfantils

CNB Vilanova 33 - CB Samà Vilanova 36

El preinfantil masculí del bàsquet Samà Vilanova jugava aquest cap de setmana el seu últim partit de lliga, davant un Nou basquet Vilanova líder de la competició. El partit d'anada els vermells van perdre i les sensacions no van ser positives. L'equip dirigit per Joan Pozo sabia que si ho deixava còrrer i no treballava el rebot defensiu, tornaria a patir i molt.

Però els jugadors aquest cop sí que havien deixat les pors i la pressió de veure les grades amb tot de pares, amics i familiars, com els va passar primer partit. Aquest cop sí que els samistes sortien concentrats sobretot en tasques defensives. El partit anava a pocs punts i això interessava als vermells.

El joc fluid per part dels dos equips, feia que és veies bona circulació de pilota i accions molt bones de tècnica individual de jugadors d'ambdós conjunts tot i que l'encert era baix com és normal en aquestes categories.

El Nou Bàsquet Vilanova, sempre per davant al partit i mercant les petites diferencies. A. Mingorance controlava bé la rotació dels jugadors i arribaven per davant a l'últim quart.

En aquest darrer període els jugadors de Joan Pozo van "baixar el cul" més que mai per defensar i recuperar pilotes en primera línia de passada per sortir en ràpids contraatacs. L'encert final en els tirs lliures i un tir exterior de Manel Rodríguez donaven la victòria al Basquet Samà per 33 a 36.

Temporada molt positiva del preinfantil del Samà, un equip creat aquest any amb la totalitat de la plantilla formada per jugadors en el primer any de bàsquet o bé en el segon, i que han fet una gran evolució durant tota la temporada.

L'entrenador vol "felicitar també a les famílies pel suport durant tota la temporada" i promet "l'any que ve més!".