Tennis Taula de la Lira Vendrellenca

Joan Ruiz, Marc Senpau i Carla Pineda, triomfen al Open Catalunya

Tennis Taula de la Lira Vendrellenca. Eix

Disputat aquest cap de setmana la 3a fase del Open Catalunya de la FCTT. En les dues primeres concentracions, els jugadors de La Lira amb prou feines guanyaven algun partit, i, només dos, havien arribat al Quadre Final, perdent a la 1a eliminatòria.

Però aquesta vegada ha estat ben diferent....

En la categoria Infantil B masculina, disputada a Calella, Gerard Samperi i Sergi Pineda, van obtenir la quarta posició en el seu grup. També va ser quart Abel Masegosa, essent el perjudicat en un triple empat per la segona posició, que l'hauria classificat per al Quadre Final. Tots ells van assolir els seus primers punts i apareixeran en la propera revisió del Rànquing Català.

Per la seva banda, Marc Jané (posició num35 en el sorteig), va assolir la segona posició del seu grup, classificant-se per primera vegada per al Quadre Final. Allí, en eliminatòria de vuitens de final, va ser eliminat pel seu company de club, Joan Ruiz, aconseguint una meritòria 9a posició i els seus primers punts per al Rànking Infantil Català.

A continuació, Marc Senpau (cap de sèrie num18), va ser el campió del seu grup, sense perdre cap partit. En els quarts de final, es va enfrontar al jugador defensiu Stuatt Scott Thompson (CTT Tramuntana Figueres), a  qui va escombrar tàcticament de la taula i va vèncer per 3-1. Un cop a les semifinals, amb l'ascens de categoria assegurat,  novament es va produir un enfrontament fraticida amb en Joan Ruiz, que el va superar notant-se el gran coneixement mutu de l'estil de joc dels dos palistes vendrellencs. En la lluita per la tercera posició final, Marc Senpau va vèncer a Xavier Martínez (CTT Encamp) per 3-0, en un partit pletòric, on el jugador andorrà no va tenir cap opció en cap moment.

Per últim, Joan Ruiz (cap de sèrie num7), es va imposar a tots els contrincants del seu grup sense cedir cap joc. Va guanyar a vuitens de final a Marc Jané (La Lira) per 3-1. A quarts de final a Joan Barceló (Lluísos de Gràcia) per 3-0. A semifinals, amb l'ascens a Infantil A a la butxaca, al seu altre company d'equip, Marc Senpau, també per 3-0. I es va proclamar campió, en vèncer a la final a Bernat Luco (CPP Igualada) per 3-1.

Doble podi doncs per als jugadors vendrellencs en la prestigiosa competició de la FCTT. I, doble ascens dels palistes vendrellencs Joan Ruiz i Marc Senpau a Infantil A, on formaran part del selecte grup dels 24 millors jugadors del país. Un nou èxit que se suma a la participació al proper Campionat d'Espanya Infantil, en un equip completat pels llorencencs Marc Jané i Abel Masegosa.

Per la seva banda, en la categoria Femení C disputada a la seu de la Federació Catalana a Barcelona, la llorencenca de La Lira Carla Pineda (en el seu primer any aleví),va assolir la primera posició del seu grup, amb un joc poc brillant pero eficaç, pressionada per  la responsabilitat de saber-se cap de grup.

A les semifinals, amb Elisabeth Cabanes (CTT L'Hospitalet de Llobregat), va exhibir el seu millor joc enfront a una jugadora molt ofensiva. Aprofitant els serveis i sent més ofensiva encara que la barcelonina, Carla Pineda va cedir per 1-3 (10-12, 11-7, 10-12, 10-12, en els parcials), en el seu millor partit de sempre fins ara. En la lluita pel tercer lloc devant Andrea Ferrer (CTT Cassà de la Selva), les coses no van acabar de funcionar i, un pèl cansada, va cedir per 1-3. Amb la quarta posició final, Carla Pineda va assolir també l'ascens de categoria, en aquest cas a Femení B.

Carla Pineda i el benjamí Jordi Ruiz, completaran en la modalitat individual, l'expedició vendrellenca als Campionats d'Espanya a celebrar a Blanes (Girona) a finals de juny.