Primera Catalana

Derrota merescuda d’un pèssim Vilanova

Inici de la lliga de la pitjor manera, amb derrota a Viladecans per 1-0, gol marcat al minut 88 del partit

Viladecans - CF Vilanova. Eix

Començava malament la tarda, Victor Morillas per un error federatiu no podia jugar. Valldosera es quedava fora per què el club sembla desconeixia la normativa dels filials on es permet jugar a tres en un mateix partit  i ja  jugaven Javi Morillas, Iker Pujol i Marcel Álvaro (tots amb fitxa del filial?). Si no es fa a Valldosera fitxa del primer equip, cada setmana podem patir aquest error. Aquesta errada és greu. I els joves  quan han jugat fins ara, han demostrat en alguns moments molt més que altres jugadors més consagrats de l ‘equip, amb molts anys de futbol.

Si això no fos suficient la infermeria del Vilanova, s´omplia encara més. Al minut 39 Roca deixava el joc amb una lesió muscular que el pot tenir apartat entre un i dos mesos dels terrenys de joc. El suplia Carricondo que no està com és lògic ara mateix per jugar perquè no ha fet pretemporada, i a la mitja part, Toño que probablement sí podrà estar el diumenge vinent, anava cap a un hospital amb un fort cop als testicles.

Era molt, massa. Però dir que el Vilanova ha perdut per això , seria una gran mentida. Dubtava del rendiment del Vilanova en partits de lliga després d’una pretemporada de rebaixes de grans magatzems. Dubtava dels laterals, i curiosament avui han funcionat gairebé a la perfecció. Amb el que no comptàvem és que avui ha fallat pràcticament tot el que a la pretemporada havia més o menys funcionat bé. A la porteria Javi Martínez ha estat bé (potser en el gol alguna cosa més és podia fer) Bachana, Toño (a la segona part Javi Gallardo), David Gómez i Javi Morillas han estat bé en defensa fora de la jugada del gol que ha estat una errada desgraciada amb topada de Gallardo i Gómez que ha possibilitat el gol del Viladecans, però aquí ha acabat tot. El mig camp, amb Giralte i Bicho , Roca, no ha existit en cap moment i la davantera sense pilotes en condicions ha estat absent els noranta minuts. Samu constantment en fora de joc i descol·locat. Sergi Moreno caient a banda ningú sap encara perquè, i Henarejos corren per tota la zona d’atac sense cap possibilitat, han estat la viva imatge d’un equip que mai ha estat en condicions d’obtenir els tres punts. El Viladecans un equip tècnicament molt inferior als vilanovins ha estat molt més ben ubicat, ha posat la cama en cada jugada com ja vaig advertir els dies previs al partit, ha fet pressió intensament i ha estat molt més fluid i clarivident sobre el que havia de fer en cada instant com fan els equips de Paje el seu entrenador. El Vilanova (a priori amb gran pólvora) que no ha tingut cap ocasió de gol en noranta minuts semblava un equip que avui per primer cop jugava un partit i on ningú sabia bé que havia de fer amb la pilota als peus i a qui i com li havia de passar. Si el Viladecans hagués estat un equip amb gol, la derrota d’avui probablement hauria estat de les que fan mal.

Amb tot al minut, 77 i amb l’entrada de Marcel Àlvaro per Henarejos, Marcel ha protagonitzat un clar penal que sols un àrbitre casolà i covard com el d’avui al municipal de Viladecans, no s´ha atrevit a xiular perquè l’han vist des de Barcelona capital. Malgrat tot hauria estat en cas de marcar el gol, un premi injust per un equip que no ha merescut res de res, tret de la derrota, i que curiosament sols amb l’entrada d’Àlvaro al minut 63 i d’Iker Pujol al 75 per uns moments ha donat unes espurnes de perill i de què el miracle del triomf era lícit pensar-hi. Ha estat un altre miratge.

Hem tornat cap a Vilanova, amb el cap cot, la cua entre cames, tristos i molt decebuts. Hem vorejat el ridícul, no pas pel resultat sinó per la imatge donada que ha estat molt, molt dolenta impròpia d’un equip com l’actual i amb moltes aspiracions. Es fa difícil imaginar com un equip amb tanta qualitat vagi tant perdut per un terreny de joc, lent, pocs intens i amb els conceptes tàctics força rovellats.

El millor d’una derrota és el que aprens d’ella i fonamentalment que Pallarés l’any que puja al Morell de Catalana a Tercera Divisió, perd el primer partit per 4-0. El pitjor, la imatge donada, les errades tàctiques d’un equip perdut sobre el camp que quedi clar no guanyarà partits amb noms sinó amb treball. La feina que queda per fer que no és poca i de fondària, i que els dos equips per mi gran favorits, Santboià i Balaguer tot i només començar, ja tenen tres punts més que el Vilanova, en una lliga on penso que tots dos, fonamentalment el Santboià, perdrà pocs punts.

El Vilanova ha sortit amb. Javi Martínez, Gómez, Toño, Bachana, Javi Morillas, Bicho, Giralte, Roca, Henarejos, Sergi Moreno i Samu. Al minut 39, Carricondo ha substituït al lesionat Samú, a la represa Javi Gallardo al lesionat Toño, al 63 Marcel Álvaro per Henarejos, i al 75, Iker per Bicho.

Han vist targetes grogues, Javi Morillas, Bachana, Sergi Moreno i Samu.

Triguero al 88 després d’una errada vilanovina ha marcat un gol que ha fet justícia als mèrits de l’únic equip que ho ha buscat, ha tingut tres ocasions de gols per cap dels visitants i ha fet fora de la seva àrea en tot moment a l’equip vilanoví, que és on fa mal Samu i Sergi Moreno fora de l'àrea pràcticament no inquieten i això fa temps és conegut i avui s’ha demostrat.

Acaba de començar, però avui no m’ha agradat gens. Aquest equip inclús jugant malament ja vaig manifestar es capaç de guanyar, però està clar que com a mínim la pilota ha d’arribar a la porteria.