Un Sitges carregat de faltes cau per la mínima a Sant Adrià

Pilota de bàsquet. Eix

Sènior Masculí – Lliga catalana – jornada

U.B. Sant Adrià  74 - Bàsquet Sitges “A” 71

La segona jornada de la Lliga catalana d’EBA enfrontava els dos equips que havien jugat la final de Copa Catalunya la temporada passada, amb el resultat de 75-55 favorable els locals amb una bàsquet Sitges en aquell partit plegat de baixes.

El Sitges sortia en aquesta ocasió amb un cinc inicial format per Velasco, Mauro, Jordi, Roger i Edu. Defenses intenses i molt joc interior per part dels dos equips, feia preveure un autèntic castell de focs dins de los zones. El que no podíem esperar és que els focs artificials es tiressin també fora del pavelló, en ser la festa major de Sant Adrià, a l’hora del partit i entre el cercavila i el castell de focs, a dins el pavelló s’olorés a pólvora i quasi fes saltar pels aires el partit. Un criteri arbitral peculiar que penalitzava el joc interior dels del Garraf, carregant de faltes personals els homes alts de Piñero, feia entrar en joc abans del previst a Omar i Xavi, al final del quart 20-17.

La mateixa tònica en el segon quart, on els locals llançaren en el primer temps 20 tirs lliures, anotant 16 dels 46 punts del llançament de personal. Doncs tot i això el Sitges perdia al final del primer temps de només tres punts 46-42.

En el tercer quart encara s’enduriren més les defenses i tan sols anotaren 10 punts els locals i 11 els visitants. Al inici del quart el Sitges s’avançaria en el marcador 49-51 i 51-53. Un parcial del UBSA de 5-0 del darrer minut d’aquest tercer, deixaria el marcador en 56-53. Les fortes defenses feren que els pivots del Sitges Edu, Xavi i Omar acabessin amb 4 personals, a manca encara de 10 minuts. Al final d’aquest quart el Sant Adrià sols tenia dos jugadors de tot l‘equip amb 3 personals.

Al darrer quart Edu i Xavi serien eliminats per 5 personals i el Bàsquet Sitges acabaria jugant amb cinc joves jugadors: Mauro i Jordi  23 anys, Omar i Velasco 22 anys i Roger 20 anys. Tota una declaració d’intencions, doncs el Sitges estaria dins del partit fins el darrer minut, 67-66 minut sis, 70-69 minut vuit, 72-71 minut nou i finalment 74-71, destacable el partit de Mauro, que amb 16 punts va ser el màxim anotador del partit.

El proper cap de setmana partit de presentació de l’equip Sènior A del Bàsquet Sitges, en el Memorial Llopis a Pins Vens, dissabte a les 18:00h contra un altre equip d’EBA, el C.B. Castellbisbal.

Pau, Marc 7, Jordi 8, Roger 3, Edu 7, Saladié 2, Xavi 8, Mauro 16, Gonzálvez, Alex 3, Nacho 7, Omar 10.

Entrenador: Edu Piñero i Galdric Bover  Delegat: Fredi D. Bartés

Parcials: 20-17   26-25  10-11  18-18