El Júnior Femení A del Samà comença amb una victòria còmoda

CB Samà - CB Cervera. Sílvia Díaz

La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova 59 - CB Cervera 65

L'equip d'Òscar Andreu va treballar amb insistència, tot i que cal millorar

La Parròquia-Bàsquet Samà jugava el seu primer partit en el retorn a Primera Catalana contra un total desconegut, el CB Cervera, un equip que acaba de pujar de Segona Catalana i, tot i tenir coneixement que s'havia reforçat, no es coneixien les jugadores.

El partit va començar amb màxima igualtat i amb un bon encert de cara a cistella per part dels dos equips. Dos triples a ambdues cistelles en els primers dos minuts donaven una igualtat que es mantindria durant tot el primer període.

En el segon quart l'equip samista no va trobar la cistella. Atacs amb massa gent en poc espai i pèrdua de fluïdesa en la circulació de la pilota. Tot i així, la defensa frenava qualsevol opció visitant de marxar en el marcador. Només el 0 a 4 en els darrers minuts deixava al Cervera a 7 punts.

A la represa, la jugadora nord-americana Tania Holme va començar a agafar més protagonisme i, amb dos triples consecutius, el Cervera arribava a la màxima diferència, 12 punts (26-38). La Parròquia va reaccionar i amb un parcial d'11 a 2 escurçava el marcador fins al 37 a 40. Aquesta diferència de 3 punts es va mantenir fins al final del període. Gran reacció de les vilanovines que van frenar la mala ratxa pujant la intensitat defensiva i sobretot el ritme ofensiu.

En el quart període les visitants van tornar a marxar de 10 punts (47-57) però el Samà va lluitar el partit fins a l'últim segon, tenint opcions de capgirar el resultat. La falta d'encert va sentenciar a les vilanovines que tot i sumar molt treball dins la pista no va poder veure'l reflectit amb la victòria.

Estrena amb un resultat negatiu. Tot i així l'equip ha de seguir millorant i readaptant-se al canvi de categoria i d'estructura interna.

El dissabte vinent, 1 d'octubre, a les 14.45 h La Parròquia-Bàsquet Samà Vilanova s'enfronta com a visitant a l'ASFE Sant Fruitós, equip que en la primera jornada s'ha col·locat líder en guanyar al Manyanet de 27 punts.

Anotacions: LAIA (5) - ANDREA (6) - ANIRA (0) - ANNA (6) - IRENE (5) - JUDITH (8) - LAURA (13) - ELI (4) - ELENA (10) - MARINA (2) (NO JUGUEN: CERES - VALAYA)

Parcials: 19-16 / 7-11 / 19-15 / 17-20

CB Samà Vilanova JFA 68 - Tecla Sala 40

El Júnior Femení A del Bàsquet Samà va començar dissabte la lliga a la categoria Interterritorial amb una victòria còmoda davant del Tecla Sala. L'equip entrenat per Toni Cuevas va disputar un partit igualat la primera mitja part però dominant el joc i el marcador. Les defenses individuals a les dues àrees i les àmplies rotacions de jugadores van fer que fos un matx igualat.

A la represa, amb un cinc potent, el Samà va prémer l'accelerador i les visitants no van aguantar el ritme de les vilanovines. Això va fer que les distàncies en e lmarcador s'anessin eixamplant fins als 28 punts finals. Partit plàcid al final i poc exigent que encara no permet fer valoracions massa fiables de l'estat de forma de les joves vermelles.

Aquest cap de setmana el JFA descansa, i es prepara per rebre d'aquí a 15 dies al CB Granollers B, que també ha començat amb victòria en la primera jornada.