Treballada victòria de La Parròquia-Samà Masculí amb un últim quart brillant

La Parròquia-Samà Vilanova SMA - CB Gavà . Sílvia Díaz

1a categoria catalana, grup 2
La Parròquia-Samà Vilanova SMA 63 - CB Gavà 61

La Parròquia-Samà, tenia dissabte a la tarda un partit molt complicat contra el CB Gavà, un equip que havia guanyat el primer partit i que és considerat un dels conjunts que lluitarà per l'ascens.

Era un partit molt important per les dues formacions. Per una banda els de Gavà volien seguir sense conèixer la derrota, i per l'altra el conjunt vermell volia guanyar el seu primer partit davant la seva afició.

Arribaven els de la capital del Garraf amb les baixes ja conegudes de Marcel Pujadas i Mariano Epifanio però reforçats de nou pels jugadors del júnior Dani Morales i Javi Paredes.

L'equip vermell sortia molt tou en defensa, cosa molt poc habitual i amb un atac molt espès, potser donat per aquesta manca d'esperit defensiu. D'aquesta manera encaixava en els primers 5 minuts un parcial de 4-14. No era la bona línia, el jove conjunt de Xavi Canales no podia jugar un partit a 100 punts i, conscient d'això, començava a intentar a imposar la seva llei: defenses agressives i atacs ràpids. Però l'equip no reaccionava durant els següents minuts del primer quart i s'arribava a la fi dels primers 10 minuts amb 8 a 20 pels del Baix Llobregat.

Començava el segon quart, i l'equip de la Parròquia va reaccionar. Amb un parcial de 24-17 s'arribava a la fi dels primers 20 minuts amb tan sols 5 punts pel Gavà.

La bona actitud mostrada seguia després del minut de descans i la bona notícia era que la defensa vilanovina funcionava i es controlava tot el potencial de l'equip rival. A l'atac però costava anotar amb fluïdesa i l'equip vilanoví acabava claudicant de nou al tercer quart, aquest cop per dos punts i amb un escarransit 11-13. Així s'arribava a la fi dels primers 30 minuts amb un curt marcador de 43-50 per l'equip del Gavà.

Un marcador baix, aquest era l'objectiu inicial dels de la capital del Garraf, donat el potencial ofensiu dels de Gavà, i en aquest sentit aquest marcador era una bona notícia, donada la no eficàcia dels del Garraf.

Estava tot per decidir, i es jugaria tot al quart final, aquell quart que fa créixer. A priori un favorit, El Gavà, per la seva experiència, però davant l'entusiasme i millora dels locals en aquests minuts.

Aquest últim quart s'iniciava de manera molt positiva pels vilanovins, concentrats en defensa, i donant el màxim en cada acció defensiva. Així, a manca de 3 minuts, aconseguia igualar el marcador fruit d'un triple a l'últim segon de possessió des dels 10 metres de Carreras, però ràpidament contrarestat amb un Gavà que volia la victòria.

Final d'infart: Mancaven 40 segons, pilota pels vilanovins que perdien de dos i cistella; empat al marcador i encara dues possessions per davant. Una molt bona defensa local feia recuperar la pilota quan faltaven 12 segons i allà tornava a aparèixer Arnau Carreras per anotar en una penetració a falta de 4 dècimes.

CB Samà: Piñol (0), Vila (13), Morales (-), Ortiz (3), Zanca (10), Carreras (11), Moreno (3), Artigas (4), Liao (9), Miró (12), Liao (7), Burcet (1), Calvo (6) i Paredes (-)

Parcials: 8-20, 24-17, 11-13, 20-11