El Cadet Masculí del Samà creu en les seves possibilitats i s'imposa al Joventut

Joventut de Badalona B - CB Samà Vilanova CMA. Eix

Cadet Masculí Interterritorial

Joventut de Badalona B, 69 - CB Samà Vilanova CMA, 72

Aquest dissabte el Cadet Masculí "A" Interterritorial del club bàsquet Samà Vilanova va jugar el seu segon partit de lliga regular com a visitant, en una pista difícil com la del Palau Olímpic de Badalona, més conegut com el camp de la Penya.

I sí, s'ho van creure. La previsió del partit, a priori, era de derrota només pel fet de sentir dir el nom del rival però, si més no, el Samà volia gaudir davant d'un dels equips favorits del grup, amb alçada i molta qualitat, i en un marc incomparable com és una pista ACB.

Els vilanovins però, des de l'inici, van tenir fe en les seves possibilitats. Es va veure que l'equip no havia vingut només a gaudir, sinó que també a fer patir al rival, a posar-li les coses difícils des d'un bon començament.
La concentració, la bona defensa, l'encert i l'actitud de tots els jugadors des del xiulet inicial va sorprendre el rival, que va veure com el conjunt que entrena Ruben Ortiz marxava en el marcador amb 9 punts d'avantatge a la mitja part (1r quart: 10-14 i 2n quart: 30-39).

Com era d'esperar, la Penya, amb la seva gran qualitat, no va abaixar els braços i amb un parcial de 7-0, va arribar a igualar el marcador durant el tercer quart del partit, però això va ser encara insuficient per posar-se davant del marcador i el quart acabava 52-57.

Tot i el cansament i les poques rotacions dels samistes en l'últim quart, quan semblava que els locals anaven amb una inèrcia clarament positiva, els vilanovins van saber aguantar i sortir bé de la pressió del Joventut.

Destacar que durant la major part del partit els vilanovins van controlar el rebot, tant defensiu com ofensiu, deixant poques segones opcions al rival, i es va dur a terme una defensa fregant el reglament. Sense aquestes dues coses, contra un equip com la Penya no es pot guanyar o competir. També cal esmentar que la grada va estar en tot moment animant el cadet masculí, un 10 per l'afició!

El desig dels vermells aconsegueix dur el derbi a la pròrroga i l'encert en els minuts finals facilita la victòria

CB Samà Vilanova CM02 69 - Club Nou Bàsquet Vilanova 63

El cadet masculí del 2002 va rebre dissabte la visita del CNB Vilanova per encetar la competició.

Començava l'encontre i ambdós equips van sortir amb molta intensitat, sense permetre cistelles fàcils al conjunt rival. A més, una bona pressió dels visitants influïa en la selecció de tir dels vermells, que acabarien jugant un pèl precipitats. Si més no, bona defensa també dels samistes, tot i que a mitja pista, i això també dificultava l'anotació dels grocs.

Els següents deu minuts van ser més vistosos pels que seguien el partit des de la grada. Ambdós equips van potenciar la sortida al contraatac i van aconseguir cistelles còmodes. Així doncs el matx arribava al descans amb un resultat de 35-33 favorable al Samà.

A la represa, ambdós equips van recuperar la intensitat defensiva amb què havien començat l'encontre. Aquest cop Samà i Nou Bàsquet pujaven les línies defensives i es pressionaven tot el camp després de cistella. Els samistes van trobar el punt feble de la pressió, però la mala qualitat de les passades, també fruit de la poca força dels jugadors que encara s'estan desenvolupant, va provocar força pèrdues de pilota. D'altra banda, la pressió de l'equip que entrena Marc Jodar també va aconseguir els seus fruits, provocant moltes recuperacions de pilotes i males seleccions de tir de l'equip contrari.

Quan faltaven per jugar els darrers deu minuts, el marcador reflectia un 48-41 favorable als vermells. S'iniciava el darrer període i el Samà mantenia la pressió, encara que pocs minuts més tard es veuria obligat a retirar-la, a causa de la fluïdesa amb la qual els grocs la sobrepassaven. A més, els nervis i la poca experiència dels jugadors a l'hora d'afrontar finals de partit calents, van jugar una mala passada als samistes que van perdre força pilotes en la sortida de pressió i van fer mals balanços defensius, permetent així al CNBV que anotés amb facilitat.

El matx va acabar necessitant un període extra per decidir el guanyador gràcies al control del rebot defensiu dels vermells i als bonus, que els va permetre llençar 4 tirs lliures durant els darrers segons.

A la pròrroga, els locals van preferir fer una defensa consistent a mitja pista i jugar amb calma les situacions ofensives. Aquí, la bona selecció de tir i l'encert, van jugar un paper decisiu en el desenllaç del resultat final.

Parcials: 12-13/23-20/13-8/11-18/10-4