Victòria èpica a la pròrroga del Samà Masculí B

Club Bàsquet Samà Vilanova - Himsa Sallent . Sílvia Díaz

Club Bàsquet Samà Vilanova 72 - Himsa Sallent 68

L'equip filial del Samà Vilanova jugava diumenge el cinquè partit de la temporada, amb un balanç d'una victòria i tres derrotes. L'equip de Joan Pozo rebia l'Himsa Sallent a casa i no podia fallar. El conjunt vilanoví ha tingut un inici de lliga molt irregular per la baixa de jugadors importants de la temporada passada i l'adaptació dels joves jugadors incorporats, que van funcionant i agafant sensacions positives a poc a poc.

L'inici del partit va ser molt travat, els jugadors més experimentats dels visitants no permetien trobar-se còmodes en cap moment als vilanovins. Gràcies als punts d'Axel a la pintura però, el marcador era igualat.

Les primeres diferències a favor dels visitants arribaven en el segon quart, però un parcial de 8-0 favorable al Samà gràcies als triples de Marc Carrillo va permetre als vermells arribar a la mitja part 2 punts per sota al marcador, 29-31.

A la represa el Samà va començar intensificar la defensa i dominar el rebot defensiu per agafar rendes favorables de +10 punts. El partit semblava controlat però els partits no s'acaben fins als 40 minuts.

A poc a poc els visitants anaven retallant les diferències, els nervis s'apoderaven dels joves jugadors del Sènior B i arribàvem als minuts finals amb tot per decidir. Amb cinc segons per treballar l'última jugada, aquest cop la pissarra no va funcionar i el partit va anar a la pròrroga.

El conjunt de Joan Pozo va fer valer el seu físic per jugar els cinc minuts extres, i amb l'encert des de la línia de tirs lliures de Willy i Uri, més un triple d'Unai a l'últim minut del temps afegit van fer que la victòria no marxes de la capital del Garraf.

L'Única pega negativa del partit la lesió de Javi Montesinos, esperem que es recuperi aviat. Els Samà jugarà ara 3 partits consecutius fora de casa, un gran repte al davant per seguir creixent com equip.

Jugadors: Unai Rodriguez - Uri Garcia -Sergi Santos -Marc Carrillo -Axel Alejandre -Martí Soler - David Delafuente - Willy Ramos - Jesus Sole – Jordi Moral - Javi Montesinos - Martí Carbonell.

Victòria de l'Infantil Femení B del Samà, malgrat els errors continuats

L'equip de Marc Naval es contagia del joc rival i només anota 27 punts

Samà IFB 27 - Club Nou Bàsquet Olesa 22

Aquesta setmana l'infantil B de Marc Naval jugava el seu segon partit de lliga com a locals contra l'Olesa de Montserrat, un rival a priori assequible, ja que part d'aquesta plantilla està formada per jugadores preinfantils i conegudes del cos tècnic vilanoví.

Les jugadores samistes es van trobar un Olesa amb ganes de treballar i que van sortir des del primer minut amb ganes de guanyar el partit amb la seva peculiar manera de jugar. El rival no tenia, o no ho mostrava, un estil de lloc definit ni en atac ni en defensa, jugant lliure tot el partit. Aquest fet, afegint els constants errors, va fer que les samistes es contaminessin d'aquest virus tan dolent: un partit amb moltíssims errors, constants, i així ho reflectiria el marcador tot el partit.

El plantejament i els objectius estaven molt clars des del principi i les jugadores de Marc Naval sortien molt concentrades buscant la segona victòria consecutiva de la temporada. Per motius desconeguts però, les joves jugadores es van contagiar del joc del rival arribant al final del primer període 6-4.

A l' inici del segon quart les samistes continuaven en el mateix rol sumant un factor sorpresa que va ser l'arbitratge, desproporcionat i poc congruent per cap dels dos equips. Això encara va complicar més tot el sistema de joc vilanoví, finalitzant 13-6.

El cos tècnic al descans va intentar reestructurar i fer un gir de 180 graus amb les rotacions i el seu sistema, tant en atac com en defensa, però sense cap tipus d'èxit. Van continuar amb els mateixos errors en atac i en defensa, i començaven les faltes de concentració juntament amb el desgast físic. Va ser el pitjor quart anotant només 2 punts en 10 minuts, ens tocava patir.

Les samistes van encarar l'últim període amb una renda només de 4 punts i amb la continuïtat de la cadena d'errors per part de tothom, així que volíem que els minuts fossin segons. Al final, victòria amb una renda favorable de només 5 punts. L'equip és conscient dels seus errors, i també dels seus objectius i treballa per millorar setmana a setmana i partit a partit.