1a catalana

La Parròquia Samà Masculí guanya en una pista complicada gràcies un tercer quart espectacular

Important victòria del sènior masculí. Sílvia Díaz

Bàsquet Ateneu Montserrat A 67 - La Parròquia-Samà Vilanova SMA 85

La Parròquia-Samà Masculí jugava diumenge al matí un partit al Pavelló Olímpic de l'Espanya industrial. A priori un camp molt i molt difícil, contra un rival molt físic i amb molta alçada com és el BAM. El conjunt de Xavi Canales tenia davant el repte de guanyar en una pista fins ara inexpugnable, on els locals encara no coneixien la derrota i on han estat capaços de guanyar sempre amb molta solvència.

Els vilanovins es presentaven a la capital barcelonina amb l'equip al complet i amb bones sensacions després que en l'última jornada es desfés del CB Àguiles de forma clara.

La Parròquia-Samà volia confirmar la línia ascendent del seu joc i encadenar la segona victòria consecutiva, en aquest cas fora de casa.

Ja des de l'inici el conjunt de la capital del Garraf sortia concentrat en defensa, sabent què s'havia de fer per parar el potencial ofensiu del rival, però l'atac no funcionava i la igualtat era present en el Pavelló barceloní. En l'inici del segon quart els de Canales començaven a afinar la punteria i de la mà de Pujadas dinamitaven des del perímetre al BAM. LA Parròquia manava al marcador, amb una també molt agressiva defensa i d'aquesta forma s'agafava una renda important ja en minut 14 (27-18). L'equip local però reaccionava i aconseguia reduir la diferència al marcador. El BAM començava a tenir encert i d'aquesta manera s'arribava al descans amb 32-36 favorable a l'equip de la capital del Garraf.

Començava el tercer quart i ho feia de la forma somiada: cistella, més cistella i defensa, més defensa. Aquesta era la recepta inicial d'uns tres primers minuts de la represa espectaculars, minuts que somnia qualsevol; parcial de 0-15 en tres minuts!

Com era d'esperar el BAM no va abaixar els braços i lluitava per intentar ficar-se dins el partit i vendre cara la seva pell. Un seriós Samà però, que va baixar naturalment en els seus percentatges, oferia una defensa sòlida que feia preveure una difícil remuntada dels locals.

Així començava l'últim quart, 47-62, avantatge còmode dels visitants però que veien com en els primers minuts un encert fins aleshores inusual del BAM feia que s'escurcés l'electrònic fins als 8 punts en el minut 36, amb un Girondo especialment inspirat. Era un moment delicat pels vilanovins, però l'aparició a escena de Carreras i Liao acabaven de consolidar una victòria de prestigi pel Samà, per 67-85.

Gran victòria dels de la capital del Garraf, que tindran l'oportunitat la setmana vinent de seguir en aquesta línia davant el Molins de Rei, líder de la categoria i que fins ara s'ha mostrat intractable amb un balanç de 5 victòries per cap derrota, això serà dissabte a les 19.45 h al CEM Isaac Gálvez.

CB Samà: Piñol (1), Vila (3), Epifanio (-), Zanca (14), Carreras (18), Moreno (11), Artigas (3), Pujadas (6), Liao (25), Burcet (-) i Calvo (4).

Parcials: 14-14, 18-22, 15-26, 20-23