La Parròquia-Samà Femení sap patir la primera part i sentencia a la segona meitat

L'equip d'Òscar Andreu sap readaptar-se i tenir la paciència necessària per aprendre i millorar durant el partit

La Parròquia-Samà SFA - Bàsquet Femení Cornellà. Sílvia Díaz

La Parròquia-Samà SFA 60 - Bàsquet Femení Cornellà 41

La Parròquia-Bàsquet Samà jugava dissabte a casa contra el Bàsquet Femení Cornellà. Tot i sumar una sola victòria, aquest equip havia plantat cara contra dos dels conjunts situats en les primeres posicions.

El partit va començar amb accions clares de cara a cistella de les samistes (5 a 0) però ràpidament l'artilleria visitant va començar a bombardejar amb el tir exterior la cistella local. El Femení, amb moltes jugadores obertes, buscava en el seu atac el seu punt fort, el tir de llarga distància. Aquest fet va propiciar que la defensa vermella tingués desajustos i rebés tres triples en dos minuts (9 a 11). Després, reacció de l'equip d'Òscar Andreu amb dos tirs lliures i un triple per seguir amb la igualtat fins al final del quart (14-13).

L'inici del segon període les del Llobregat, crescudes, van dominar en encert i van endossar-li al Samà un 0 a 6 (14-19) en els primers quatre minuts. Gran reacció vilanovina amb accions de caràcter en atac, amb penetracions potents i dos triples més que capgiraven el marcador (24 a 22) al minut 8 del segon quart.

S'arribava a la mitja part amb només tres punts d'avantatge d'un Samà que havia reconduït els ajustaments en defensa i trobava la cistella a batzegades. Tot i així, s'havia de frenar els triples de B. Gimenez i seguir tancant el rebot defensiu com fins aleshores.

A la represa tot i el primer parcial de les grises de 0 a 4, La Parròquia va començar a trobar l'encert i capgirava el resultat amb un 6 a 0 (35-29). A partir d'aquí va començar a dominar el marcador fins al final del partit. El tir exterior samista i sobretot l'augment en el ritme del joc ofensiu van ser les claus per alliberar les vilanovines i trobar-se, per fi, còmodes. A poc a poc, i treballant amb molta serietat al darrere, les vermelles eren capaces d'arribar al camp contrari i anar anotant, obrint una petita escletxa quan faltaven deu minuts per la finalització del partit (44-34).

L'inici del darrer període va ser demolidor a favor d'un Samà que amb un parcial de 7 a 0 es distanciava a 15 punts en el minut 3. Després, un intercanvi tímid de cistelles entre els dos equips, i desencert en el tir vilanoví en tirs alliberats, tot i que era capaç de compensar amb una defensa sòlida.

Final del partit amb la màxima diferència en el marcador (19 punts) que no reflecteix totes les dificultats que van patir les samistes en defensa i que van saber readaptar-se al transcurs de l'encontre.

Aquest cap de setmana La Parròquia-Samà Vilanova s'enfronta diumenge a les 17.45 h a casa d'un CB Cornellà amb jugadores de gran qualitat.

Anotacions: LAIA (17) - ANDREA (0) - CERES (0) - ANIRA (14) - ANNA (0) - IRENE (9) - JUDITH (7) - LAURA (2) - ELI (7) - ELENA (3) - MARINA (1) - (NO Juga: VALAYA)

Parcials: 14-13 / 14-12 / 16-9 / 16-7