El Ribes millora i Josep Agustí decideix

Messer Tarragona 2017 75 - Construccions Consher Mata 79

El Construccions Consher Mata va sumar diumenge una victòria de prestigi contra el Messer Tarragona, gràcies a una excel·lent defensa a la segona part i a la inspiració de l'aler ribetà, autor de 40 punts. L'equip es refà així de les dues dures derrotes consecutives i de la baixa definitiva de Jaume Torres, que torna al Castelldefels d'EBA.

El Messer Tarragona, equip que l'any passat va renunciar a pujar a Copa Catalunya, mai ha sigut un bon rival pel Ribes. Els dos partits de l'any passat van ser resolts per la via ràpida amb els ribetans incapaços de seguir l'alt ritme de joc dels tarragonins.

Aquest cop, però el Construccions Consher Mata, va intentar sorprendre des de l'inici, i gràcies a una bona sortida en defensa va demostrar que estava preparat per canviar la història de l'any passat (3-9, minut 3). La reacció local no es va fer esperar, i gràcies a un gran encert (16 de 20 en tirs de dos als primers dos quarts) va posar el Ribes contra les cordes un parell de cops (35-27 minut 13, 41-29 minut 15). Però allà on l'any passat els jugadors ribetans baixaven els braços, diumenge van decidir patir una mica més, mantenir-se dintre el partit esperant la seva oportunitat, que arribaria quan el Messer baixés els percentatges. Josep Agustí i Adrià Miró van rescatar l'equip de la zona perillosa (45-40, minut 19), i tot i el triple final dels locals, s'arribava al descans amb el Ribes sencer i amb ganes de guerra (54-46).

Òbviament qualsevol opció de victòria passava ara per alentir el partit i millorar en defensa, i això és precisament el que va passar al tercer quart. Els jugadors interiors del Construccions Consher Mata, capitanejats per l'Adrià Villar (7 pilotes robades, 3 taps i 7 rebots), van fer fora els tarragonins de la zona, i tot i que al tercer quart els locals van poder viure encara dels tres triples anotats, això no els va servir per igualar el ritme ofensiu del Ribes a l'últim període. Bé, el ritme ofensiu del Josep Agustí, que va ser qui va anotar els últims 20 punts del Ribes. L'aler ribetà va sortir a l'últim quart al minut 33 amb 68-59 al marcador i cistella rera cistella va anar acostant l'equip cap a la victòria davant de la incredulitat primer i la desesperació després dels locals. L'últim triple del Tarragona semblava deixar les coses sentenciades amb 75-66 al marcador a manca de dos minuts, però els dos últims minuts del Ribes van ser antològics. L'equip va demostrar unes ganes boges de guanyar, passant per sobre del rival en el rebot i en defensa i confiant en l'estat de gràcia d'Agustí en atac. Incapaços de generar-se cap llançament clar, el CBT va rebre un parcial de 0-9 que va acabar d'eixamplar una tècnica a la banqueta local quan tenien la possessió i restaven 11 segons per jugar-se. Josep Agustí va anotar el tir lliure de la tècnica i amb 6 segons al marcador, va rebre la falta per sentenciar el partit des de la línia de personal.

Construccions Consher Mata: Pérez, Villar 6, Miró 9, Miki 9, Rafel 7, Manel 3, Pol 2, Dídac 3, Guillaumes, Guiu i Josep 40.

Parcials: 27-24, 54-46; 67-59, 75-79.