Un excel·lent partit de La Parròquia-Samà Masculí A no és suficient per guanyar al líder

La Parròquia-Samà Vilanova SMA - Bàsquet Molins A . Sílvia Díaz

1a categoria catalana
La Parròquia-Samà Vilanova SMA 64 - Bàsquet Molins A 65

La Parròquia-Samà Vilanova rebia a la seva pista el Bàsquet Molins, dissabte a la tarda al pavelló CEM Isaac Galvez. Com ja és conegut, el Bàsquet Molins està sent el líder intractable del grup 1 de la Primera Catalana i encara no coneix la derrota, i ha anat guanyant gairebé tots els seus partits amb moltíssima autoritat i a vegades de manera escandalosa per la diferència al marcador com la setmana passada contra el Morell.

L'inici del partit va ser estrany, els dos equips amb molts nervis van realitzar errors incomprensibles en una banda i l'altra, sense un dominador clar. Qui primer es va ficar en el partit va ser l'equip vilanoví que a partir del minut 5 va començar a jugar de forma excel·lent, agafant rendes de 4-6 punts de diferència davant d'un Molins que no sabia com atacar l'asfixiant defensa local que, coneixedora del potencial visitant, desactivava una vegada i una altra els seus jugadors importants.

D'aquesta manera s'arribava a la fi del primer període amb un Bàsquet Samà per davant al marcador i un Molins a qui li costava molt trobar el seu lloc. La tònica seguia a l'inici del segon quart, però aleshores el Molins va reaccionar. Certs moments de nerviosisme local provocaven que les diferències fossin mínimes al marcador i fins i tot el líder es posava en algun moment per davant, però s'arribava al descans amb empat a 27. Pocs punts i molta defensa, aquesta va ser la tònica de la primera part.

La primera meitat de l'equip vilanoví va ser molt bona, i ara calia seguir en la mateixa tònica durant el tercer i quart període, intentant competir el partit fins al final, amb un marcador baix, i intentar posar la por al cos a l'equip de Chus Fernández.

Començava el tercer quart, el Molins volia marxar al marcador però el coratge i l'entrega de l'equip de Canales ho impedia. La Parròquia volia competir, volia créixer com equip, volia guanyar el Molins suant de debò.

I així va ser, igualtat al marcador, en algun moment el Molins marxava al marcador però ràpidament era contestat per alguna acció de mèrit dels de la capital del Garraf que continuaven ficats al partit.

S'arribava a l'últim minut de partit amb igualtat màxima. Quedaven 40 segons, s'estava a només a un punt, 62-63 i l'equip de Canales aconseguia anotar i posar-se per davant, 64-63. Calia defensar de valent! Així va ser, però a vegades ha de somriure la sort, i aquest cas va ser pels visitants que encistellaven a manca de 14 segons... 64-65 i pilota pels vilanovins.

Quedava una possessió i guanyar al líder era possible, però l'error en l'últim tir va propiciar que el Molins continues invicte. Petits detalls marquen grans diferències, aquest podria ser el resum final, però la millora dels vermells és indubtable.

64-65 Final, davant l'intractable Molins. Partidàs amb majúscules de La Parròquia-Samà Vilanova!

CB Samà: Piñol (-), Vila (-), Epifanio (5), Zanca (17), Carreras (17), Moreno (2), Artigas (7), Pujadas (-), Liao (9), Burcet (4) i Calvo (3)

Parcials: 14-12, 13-15, 14-18, 23-20