Primera Catalana Grup 2

Els reis mags arriben a Vilanova

CF Vilanova – Alpicat AT. Eix

CF Vilanova 2 – Alpicat AT 2

Com ja va succeir amb la visita del Rubí, un equip situat a la zona de descens, tampoc avui contra l’Alpicat, un equip que va pujar de categoria la passada temporada i també en zona de descens, el Vilanova no ha estat capaç de sumar els tres punts al Municipal dels Alumnes Obrers. Els mateixos errors de la primera jornada es continuen repetint, i està clar que així és impossible aspirar a res que valgui veritablement la pena.

Dubtàvem si avui podria ser el primer partit de lliga en què no encaixaríem gols, però el cert es que al minut 3 en una badada defensiva, en una pilota llarga des de mig camp que la defensa local no aconsegueix rebutjar, el davanter visitant Padrones posava ja a l’Alpicat per davant en arribar abans que Javi Martínez a una jugada d’un contra un. Ja hi tornàvem a ser. I malgrat sortir força endollat el Vilanova i convençut de la victòria a la primera arribada, primer gol visitant.

Però curiosament lluny de decebre els ànims dels locals, el Vilanova amb un seguit de triangulacions, pilotes mil·limetrades i triangulacions, amb el marcador en contra, ha practicat els millors vint minuts de joc del que va de campionat i al minut 8 (Carlos) i al 15 (Codina) xutaven al pal, i en una jugada perfecta Victor Morillas al minut 17, feia pujar l’empat al marcador i un gran gol. El Vilanova de la mà de Jordi Roca semblava un equip diferent que jugava de memòria i amb una qualitat i una sincronia molt destacable. Però no n’hi ha hagut prou, perquè el ritme de l’equip local ha caigut de nou i no ha estat suficient per fer pujar el segon local al marcador abans de la mitja part. El Vilanova ho havia intentat i Carlos al minut 24 i al 30 i Jussy al 28 han estat molt a prop del gol, però aquest no ha arribat.

Pocs dubtàvem però que el Vilanova a la segona part sortiria també endollat com a la primera, Oriol Codina el millor jugador del partit tornaria a estar present com a la primera, i que la saviesa de Jordi Roca marcant els temps seria suficient per batre a un rival que es defensava ordenadament i que tenia en punta a un Vendrell molt molest i que ha neguitejat durant tot el partit a la defensa local igual que l’ha portat de corcoll Xavi Gomà, però un Alpicat que com equip era inferior a la qualitat dels jugadors locals, i que tard o d’hora el mur s’acabaria enfonsant. L’Alpicat en tenia suficient per resistir amb els errors defensius del Vilanova i amb un mig del camp local molt trencat que en pocs moments ha ofert la solidesa necessària ni la cohesió entre línies.

A la segona el Vilanova ha continuat a la recerca del gol, i ha estat Carlos Henarejos al minut 49 qui ha marcat un golàs des de dins l’àrea. Semblava ara sí que era l’inici de la fi de l’equip visitant, però un altra errada en una pèrdua clamorosa a tres quarts de camp de l’equip vilanoví, ha propiciat sis minuts més tard el segon i definitiu gol del partit. Aquest gol ha fet mal, per l'inesperat i pel regal de Reis que el club local de nou oferia al rival un dia més.

El Vilanova ha continuat la seva pressió però curiosament era l’Alpicat qui gaudiria de l’opció més clara fins al moment. Vendrell al minut 59 davant Javi Martínez fallava en un contra un, molt clar. Un rebot involuntari a la cama de Morillas al minut 62 ha estat a punt d’entrar a la porteria rival. Una contra al 65 amb passada de la mort no ha trobat rematador ni fins i tot l’expulsió de Amorós, jugador de l’Alpicat a quinze minuts del final, tampoc ha donat l’oxigen necessari al Vilanova per trobar el gol del triomf. Al minut 89, Vendrell amb inferioritat numèrica ha perdonat el 2-3 i ja a l’afegit Jordi Roca en una falta ha estat també a prop de fer guanyar el Vilanova.

Però el marcador ja no s’ha mogut, el Vilanova ha regalat de nou punts a casa amb errades increïbles en defensa i això avui ha pogut com a Sant Boi (0-3) acabar en drama. Nova decepció a l’estadi, públic emprenyat malgrat que sols hi havia unes 150 persones en horari avui matinal, bones individualitats i molt poc joc col·lectiu de nou, amb excessius errors un dia més, i manca de cohesió entre línies. Tampoc he entès el perquè d’uns canvis tant a darrera hora quan ja no hi ha temps ni per agafar el ritme del partit ni per intentar res. Cal fer els canvis com a mínim amb quinze minuts de marge, si no potser millor no fer-los, i molt menys està clar quan el que queda són els minuts de les escombraries i encara es carrega de pressió als jugadors més joves. A què ha sortit Valldosera a 7 minuts del final i Marcel Àlvaro a 3? Es pot entendre? Jo veritablement no ho he pogut fer després de reflexionar-ho unes quantes vegades.

El Vilanova es troba en un moment francament complicat i delicat. Una llàstima la pèrdua de punts avui perquè ni el Balaguer ni el Sant Cristobal ni Sanboià han guanyat.  Dissabte ha de guanyar pel civil o criminal al camp del cuer Morell, i ara venen corbes, un Tourmalet complicat, amb equips molt difícils de la part alta de la classificació.

De seguir en aquesta conjuntura sembla clar que aquest equip amb tanta irregularitat, encaixant gols cada partit, amb errades de pati d’escola en defensa un dia si i un altre també, amb tan poca cohesió, forats entre línies, i regalant punts a equips en descens, no pot aspirar a l’ascens i probablement tampoc a ocupar una de les cinc primeres places.

El Vilanova perd en una fira el que guanya en un mercat, i això significa que no es pot aspirar en realitat més enllà de somnis i fantasies a estar a la part alta, a la part amb aspiracions. Vilanova i també Santboià es troben en una situació molt complicada. El Vilanova de moment ha de guanyar dissabte imperiosament a Morell i millorar molt de cara al futur contra equips importants. Tant que ara mateix em costa molt imaginar-ho.

CF Vilanova: Javi Martínez, David Gómez (Miranda 82'), Toño Jiménez, Bacha, Jusi, Giralte (Juanjo Carricondo 70'), Jordi Roca, Codina, Sergi Moreno, Carlitos (Ignasi 82') i Víctor Morillas (Marcel 85').

Alpicat AT: Crisos, Pampliega (Kelly 68'), Rubén Pérez, Egea, Pons, Brezmes, Romero (Aitor 58'), Padrones (Amo 37'), Vendrell, Toje i Gomà.

Àrbitre: Serrat Susi. Ha amonestat els visitants, Egea, Amorós (2) (71'), Toje, Gomà, Brezmes, Kelly i Crisos i els locals Giralte i Codina.