Primera Catalana Grup 2

Patiment però feina feta

Victòria del CF Vilanova. Eix

CD Morell 1 – CF Vilanova 2

Les matemàtiques deien abans de l'inici del partit que el Morell havia fet dos punts de trenta possibles i que en deu partits havia fet dos gols, i en un mateix partit. Semblava doncs que hauríem de guanyar sense baixar de l’autocar, que per cert avui no hi havia pels seguidors vilanovins.

La realitat però era un altre. La d’un equip que si no hi ha dos o tres miracles perdrà categoria enguany, però que ha anat fitxant una sèrie de jugadors de perfil mitjà, que lluiten de principi a fi, i que ha millorat en les darreres jornades no significativament però si ha pujat algun esglaó des del subterrani més fosc.

I els vint primers minuts tret d’una aproximació amb relatiu perill de Carlos al m. 16, ningú que passes per l’estadi del Morell, hauria sabut dir quin equip dels dos era el que anava millor classificat perquè existien moltes imprecisions moltes anades i tornades, pèrdues freqüents i nul·la arribada per part dels dos equips.

Però a partir del minut 20 i fins l'acabament de la primera part, hem entrat en una nova fase. El Vilanova coneixedor de què era immensament superior en tot, s’ha anat assentant en el terreny de joc, ha pres consciència que no valia badar, i en el m. 22 Giralte ha passat a Carlos, que ha rematat al pal quan a la graderia tothom ja veia la pilota dins de la porteria local. Semblava que el Vilanova que era ja en aquesta fase dominador absolut, acabaria passant pel damunt d’un rival que estava molt tocat i contra les cordes.

Jusi en el m. 25, Victor en el 32, Sergi Moreno amb un gran control però en una rematada esbiaixada han estat a punt d’inaugurar el marcador. Roca al m. 39 ha estat de nou fregant el gol, i el mateix Roca en el 42 ha habilitat Carlos perquè aquest amb un toc suau, acurat i molt intel·ligent fes pujar el primer gol al marcador.

Finalitzava la primera part amb un just guanyador però els vilanovins marxaven al vestidor amb una certa insatisfacció perquè havien desaprofitat unes ocasions que havien de situar fàcil el resultat en un 0-3 o 0-4 que liquidava el partit.

Pensàvem tots que això quedaria per la segona part doncs el Vilanova era infinitament superior en totes els vessants del joc. Però a la segona part i amb el ja habitual i perillós partit rere partit baixada d’intensitat dels vilanovins potser per manca de fons físic, el Morell s’ho ha començat a creure i amb molt més cor que cap i encert, s’ha trobat amb un dels regals de reis mags que el Vilanova concedeix cada setmana. En aquest cop no era una badada defensiva sinó una errada de pati d’escola de Carlos al m. 54 qui originava un gran xut del jugador Somé que agafava avançat a Javi Martínez que no esperava aquest desgavell i ha anat la pilota com una exhalació a la xarxa. Era l’empat, era un fregar-se els ulls per veure si era veritat, i malauradament ho era.

Però podia haver estat molt pitjor perquè el Vilanova els cinc, sis minuts posteriors al gol de l’empat ha estat absolutament perdut sobre el terreny de joc i malgrat que el rival no era ferotge temíem que aquest descontrol i els regals de cada jornada portessin ben aviat un segon gol al marcador morellenc.

Però no ha succeït perquè el futbol ha tornat a ser just amb el Vilanova, i de nou Jordi Roca, ha estat protagonista. Aquesta vegada al m. 61 al xutar una falta per sobre la tanca que el porter no ha pogut aturar i Giralte molt atent ha caçat el rebuig i ha situat l’1-2 definitiu al marcador.

El Vilanova que estava tocat en aquesta fase del partit, coses el futbol, amb un cop de sort havia aconseguit el que amb escreix havia d’assolir a l’acabament de la primera part per domini i oportunitats. A partir d’aquí i amb un partit més intents per part dels dos equips, el Morell ha intentat aconseguir l’empat però tret d’una falta que ha llençat Anderson prop del travesser vilanoví, els visitants no han vist perillar el resultat. Al m. 78, Jussi sol com un mussol amb una arribada des del darrere i davant del porter, amb un Morell ja a tomba oberta i amb defensa de tres, ha xutat per damunt del travesser una pilota on de cada deu xuts iguals, nou haurien acabat en gol.

Pallarès ha repetit avui alineació amb el canvi de Javi Gallardo per Bachana que no ha jugat.

EL MILLOR: Els tres punts en un partit trampa que permeten retallar a l’espera de demà diumenge, ja tres punts al Balaguer que ha patit a casa la primera derrota de la temporada enfront del Sant Cristobal que es el nou líder, i la derrota així mateix de l’Almacelles. Era un partit que havia de guanyar-se de totes, totes i s’ha materialitzat. Gran victòria més que pel rival pel moment en el qual arriba.

EL PITJOR: La poca presència novament del joc col·lectiu i amb un plantejament que rau en la qualitat dels jugadors en un moment puntual per decantar, i l’encaix novament d’un gol contra un equip que en deu partits n’havia marcat dos i que reobre el debat de com arribarà l’equip vilanoví diumenge contra el Vista Alegre el primer dels cinc partits consecutius que l’esperen i que és tota una incògnita.

Morell: Jorge, Martí (Óscar, 88'), Anderson, Miró, Salmerón (Robson, 70'), Miki, Somé, Cuni, LuisGarcía (Isma Rojas, 88'), Cañas (Rubén, 73') i Valero (Álvaro, 70').

Vilanova: Javi Martínez, Davi Gómez, Toño Jiménez, Javi Gallardo, Jusi, Giralte (Marcel, 80'), Jordi Roca, Codina, Sergi Moreno (Ignasi, 88'), Carlos (Juanjo Carricondo, 73') i Víctor Morillas (Miranda, 73').

Àrbitre: Fernández Quintero.Bona actuació.
Ha amonestat els locals Miró, Martí i Miki; i a un membre de la banqueta local  i els visitats Giralte i Jordi Roca.

200 persones a Morell. Tarda amb bona temperatura.