Victòria i liderat per un AB Vendrell que segueix en estat de gràcia

En un duel entre els dos primers classificats, els taronges superen 68-80 al Manyanet Reus

Manyanet Reus - AB Vendrell. Eix

Els vendrellencs es desplaçaven dissabte passat a la pista del Manyanet Reus, líder fins al moment, per disputar un partit entre els dos primers classificats, i en van sortir com a líders, després d’un segon temps sublim, que certificava la victòria dels del Baix Penedès. Va ser un triomf treballat davant un bon equip, pel resultat de 68-80, i on els de Marc Rovirosa van demostrar què estan en un gran moment de forma, amb tots els jugadors endollats i sumant pel bé de l’equip. Després de nou jornades disputades, els del Vendrell lideren la taula amb un balanç de 8-1, acumulant sis victòries de manera consecutiva.

El pavelló reusenc presentava un gran ambient per veure el partit de la jornada, amb un equip visitant que començava dominant 0-6 als dos minuts de joc; el Manyanet, però, responia amb ràpides transicions clavant un parcial de 10-2, que capgirava 10-8 el marcador. Un primer quart força travat que s’emportaven 14-13 els locals. A l’inici del segon període, els reusencs van posar una marxa més, dos triples anotats, ràpids contracops i la intensitat defensiva, sumaven un parcial de 14-4, davant un Vendrell negat en el llançament triple, que deixava un 28-17 a l’equador d’aquest quart. La reacció dels taronja, però, va ser immediata, de la mà d’Oriol Mateu, dirigint i anotant, Yeison Colon manant dins la zona, els visitants van contestar amb un 0-14 que novament capgirava 28-29 el lluminós, tot i que eren els de Reus, els que manaven 34-31 al descans, després d’un segon període força entretingut. A la represa, el joc va pujar en intensitat amb els dos equips donant-t’ho tot, però, van ser els vendrellencs els que agafaven la iniciativa, dominant el joc interior amb Marc Molina i Yeison Colon de puntals 42-45; van ser uns minuts on els visitants portaven el ritme del joc i manaven, encara que els del Baix Camp responien amb un triple, fins a quatre de consecutius, cada intent dels taronges per agafar distància, fins el 55-59, del final del tercer quart, després d’un triple anotat en el darrer segon pel vendrellenc Jose Gabaldón.

En el darrer període, es va poder veure un Vendrell decidit a emportar-se el triomf, amb una defensa de manual, va deixar al seu rival cinc minuts sense anotar, factor clau, i amb un Omar Francisco  resolutiu en atac, sis punts consecutius, els visitants marcaven un parcial inicial de 0-7 que significava un 55-66 a cinc minuts del final; després un triple de Marc Molina encarrilava el matx amb el 57-71, quedaven quatre minuts, però, els taronges van saber gestionar la renda, anotant els tirs lliures i jugant amb determinació, malgrat els intens dels locals per retallar el marcador, en un final de partit plàcid. Gran partit de tot l’equip, que demostra la implicació de tots, i com a premi s’ha aconseguit el liderat,  encara que s’ha de seguir treballant, perquè la temporada es molt llarga. Diumenge serà el Torredembarra el que visitarà el pavelló de Coma-ruga.

AB Vendrell: Cereto (9), M. Molina (22), Luna, Mateu (13), Nieto, O. Molina, Gabaldón (3), Alcón, Francisco (12), Casado (2), Colon (17) i Thiam (2).

Parcials: 14-13, 20-18 (34-31), 21-28 (55-59), 13-21 (68-80).

Victòria del sènior femení què les manté en el liderat

El sènior femení guanyava  per un clar 34-66 a la pista de La Pobla de Mafumet, en un matx on les vendrellenques van ser molt superiors. Un triomf que les permet mantenir el liderat de la tercera catalana, amb un balanç de 5-1, el mateix que presenta el Morell B. Diumenge rebran la visita del Torreforta.