Emocionant partit entre el CB Ribes i el CNB Vilanova

Banqueta del CNB Vilanova. Eix

C.T. SENIOR MASC. FASE PREVIA - GRUP 04

Bàsquet Ribes 58 – 55 Sènior masculí CNBV

Emocionant partit de bàsquet el dia de la presentació del equip local. Els prolegòmens, un munt de petits, grans i pares a la pista, gaudint de diferents activitats com a tirs des de mitja pista i de tres. Van demostrar tenir molta punteria. La foto de la temporada un goig. Moltes felicitats Ribes i que continueu amb aquesta bona salut i creixent dia a dia. A la pista en Luis Fernandez de zona311. Va cobrir la totalitat de la presentació càmera a la ma. Impagable la feina que fa aquesta persona per el bàsquet de la comarca.

Del partit que dir. Era l’etapa d’Alpe d’Huez que estem vivint. Molts condicionants. La diada, la qualitat del equip local, la derrota del partit anterior a casa amb el Sitges, les grades plenes amb ganes de la victòria local, diferents temes, moltes coses.
Davant això, l’equip va mostrar una excepcional versió, jugant un bàsquet modern, atractiu, generós i sorprenent. Durant els quatre quarts, es va jugar de diferents maneres. Un munt de versions que donen moltes opcions als entrenadors. Sortida Andreu, Nil, Ruben, Aleix i Carlos. Dos pivots per intentar frenar al seu número 7, en Caelles, que va fer un magnífic partit ple de bàsquet en estat punt i va donar un curs accelerat als nostres de veterania i de manegar el partit com volia. Press a tota la pista, resultat de 7-10 al minut 5 després d’uns minuts bojos del Carlos (5 punts, 2+3 tirs lliures increïbles). L’equip estava donant la cara com sempre. Però els locals amb el seu número 6 van capgirar el marcador amb una cistella de 2 i un triplaco inversemblant d’aquest jugador. 15-12 al minut 7. Això feia pinta de partit no apte per cardíacs. 19-14 resultat del primer quart.

A la represa, en Salva i en Miki van anar utilitzant tota la seva banqueta. El que deia al principi de la crònica. L’equip va jugar d’altre manera. Més per fora la pintura. Amb un excel·lent encert (5 triples). El Ribes anava fent feina de desgast. Carregant als nostres jugadors amb faltes i anant sovint a la línia de tirs lliures (5 els locals per 2 el nostre sènior). Falta personal del nostre Javi. No va protestar, no va dir res (el teníem a 5 metres). Va mirar amb cara d’incredulitat a la banqueta. Com a premi, tècnica al canto. La mania que tenen alguns de ficar-se amb el jove, amb el de 19 anys. De mentre els locals parlant sense cap problema (com ha de ser si es fa amb educació). No va deixar ni que parlés amb ell el nostre capità. En fi. Mitja part, 33-33

El tercer quart ens va regalar el millor bàsquet que he vist durant la temporada. El que estan aprenent els joves jugadors vilanovins Els locals es van posar amb un +6. Però a base de feina i d’una defensa va ser apoteòsica, la pilota anava ràpida, molt ràpida. Es va jugar també per dins, a la pintura, on els nostres pivots van posar en pràctica un munt d’accions (Olajuwon s’hauria sentit orgullós) davant el bo d’en Caelles, un autèntic màster i luxe. Ah, i un triple... Un 3+1... a veure si endevineu de qui. D’en Carlos, clar. 13-14 (46-47). Bàsquet total. Bona feina. A rematar-la.

Quan va començar el quart, vaig dir que es trauria el partit endavant. L’equip treballava a un nivell molt alt. La defensa era molt intensa. També a la pintura del Ribes. Però va mancar encert als tirs finals i el Ribes ens va cruixir amb dos triples dels seus números 15 i 7 i es va tornar a posar a +7 (54-47). Qualsevol equip hauria dimitit. Però novament un parcial de 0-5 va tornar a posar al partit al senior. Però el del seu 6 va clavar un triple increïble (el tercer) que ens va fer molt de mal deixant quasi al minut 8 el resultat parcial de 57-52. Dos tirs lliures fallats, un gran triple d’en Javi va fer pujar el 57-55 a manca d’un minut. I va arribar la jugada clau. Entrada de l’Andreu que treu la pilota al Carlos, aquest li passa al Javi que intenta un triple que no entra. Rebot d’en Ruben que havia guanyat la posició sota el tauler al gegant riberenc (amb això ens hem de quedar). Per la distància i després d’haver vist imatges,  prefereixo no valorar si ho era o no (crec que si però el cor no em deixa ser completament imparcial o sigui que no). Si que em queda clara una cosa. Als pocs segons es xiula una falta absurda als vilanovins al centre de la pista. Li marca a la taula mentre mirava a la banqueta groga i a la grada (part vilanovina) per veure la reacció de la seva “creació”. Potser estic equivocat i demano disculpes si es així. Però a la teva consciencia li ho deixo.

MVP del partit és per l’Arnau. Va ser l’eix del equip en molts moments amb la seva lluita i rebots que treia de sota cistella, sent el millor “amic” per tots. Destacar la feina del equip, sobretot d’en Carlos. El nostre “Jayce Carlroll”, el millor shooter del equip i potser del club. També als tècnics que van fer jugar al equip com els àngels. Un equip que fa goig. I com el Barça d’en Guardiola, surt a competir a tots els partits.

Felicitar al Ribes per la seva victòria i per les paraules del seu gran 7. També les que l’entrenador em va comentar al donar-me les fitxes i acta. A l’equip per sobreposar-se a tot i competir fins al final del matx. Cada cop anem omplint més la “guardiola de la saviesa”. Algú ens va donar diumenge la formula màgica “sense perdre cap ni una de les habilitats que tenim, continuar amb l’aprenentatge que estem vivint a cada partit”. Altre frase post-partit d’una persona important del club. “Ens espera una segona volta apassionant”. Estan quedant varis partits oberts a l’espera de la tornada.

Proper partit al pavelló, dissabte 19 a les 16:00. Contrincant el Montgrós. Bona setmana i entrenaments. Amb ganes de tornar a jugar ja.

CNBV: Sugri, Andreu (9), Ricard (9), Nil (4), Arnau (1), Rubén (3), Javi (11), Dani, Aleix (2), Carlos (16) I Àlex. Tècnic, Salva Pastó. Ajudant Miki Sanchez.

Parcials, 19-14, 14-19 (33-33) // 13-14 (46-47), 12-8 (58-55)