Segona Catalana

Setena victòria consecutiva després d'uns grans darrers minuts

En un dia espès en el llançament, els taronges acaben superant, 81-60, un batallador Torredembarra

AB Vendrell - Torredembarra BC. Eix

Quan a manca de sis minuts pel final, els vendrellencs, guanyaven de només dos punts, ningú al pavelló de Coma-ruga, preveia un final plàcid, però, els de Marc Rovirosa, van fer un gran final de partit i van acabar trencant la resistència d’un batallador Torredembarra, que va vendre la victòria molt cara. El triomf per 81-60 davant l’equip torrenc, suposa la setena victòria consecutiva dels del Vendrell, que amb un balanç de 9-1, lideren la taula, en solitari, després del primer terç de competició.

L’encontre començava travat, els visitants, necessitats de victòries, es van refugiar en una defensa zonal, què pràcticament no van abandonar en tot el partit i que va ser un mal de cap pels locals, pel seu mal dia en el llançament, 8/32 en triples; un primer quart, que van dominar els del Tarragonès 11-16, aprofitant les errades dels vendrellencs. En el segon període, va continuar la mateixa situació, ritme lent dels visitants que dificultava el joc alegre dels locals, què no trobaven forats a la tancada defensa rival; amb 17-21 al marcador, els del Baix Penedès sumaven tres triples consecutius, un de Marc Molina i dos d’Alejandro Cereto, en un dels pocs moments d’inspiració local, què capgiraven la dinàmica, tot i què el Torredembarra, seguia 32-30, ben a prop a l’arribar al descans. S’esperava que els taronges, a la represa, tinguessin uns minuts d’encert i trenquessin el partit, però, la mala circulació de pilota, abusant del llançament triple i un conjunt visitant amb les idees molt clares, què sabia al que jugava, complicaven la situació, en un tercer quart, que es tancava amb un parcial de 12-14, que deixava un empat 44-44, a la fi del mateix, què ho deixava tot obert de cara als darrers deu minuts. Un últim període, que començava amb un triple dels torrencs, que els avançava 46-47, i que a manca de sis minuts del final, el lluminós assenyalava un 51-49, que amenaçava la gran ratxa que portaven els vendrellencs; però, quan tothom pensava que el matx es decidiria en un final ajustat, els del Vendrell van treure el seu millor bàsquet, defensa pressionant, ràpides transicions, que trencaven la defensa rival, i encert en els tirs lliures, amb un 12/12 en el tram final, amb un Omar Francisco molt actiu,  van ser arguments que no van trobar resposta en un Torredembarra cansat, que es va veure superat pel vendaval vendrellenc, que amb un parcial de 30-11, en els últims sis minuts, va decidir el resultat final. Dissabte, els taronges visitaran la pista del Sant Andreu, on intentaran mantenir la dinàmica guanyadora.

AB Vendrell: Cereto (18), M. Molina (12), Luna (2), Mateu (14), Thiam (6), O. Molina (2), Gabaldón, Alcón, Francisco (20), Casado (1), Nieto (4) i Colon (2).

Parcials: 11-16, 21-14 (32-30), 12-14 (44-44), 37-16 (81-60).

Victòria plàcida del sènior femení

El sènior femení passava per sobre de l’AD Torreforta, al qual derrotava per un clar 62-21, en un partit dominat de cap a cap per les vendrellenques, en el què era el primer partit de la segona volta d’aquesta primera fase de la tercera catalana. Les d’Eric Blai, lideren la classificació, amb un balanç de 6-1, a l’espera de visitar, el proper dissabte, la pista del Manyanet Reus B.