La Parròquia Samà guanya un partit de manera poc habitual

SENIOR MASCULÍ “A” (1a categoria catalana G01)
La Parròquia-Samà Vilanova ‘A’ 96 - BC Sant Joan Despí ‘A’ 86

CB Samà:  Piñol (6), Vila (13), Morales (-), Zanca (24), Carreras (15), Moreno (2),  Artigas (9), Pujadas (-), Liao (21), Burcet (-) i Calvo (-)

Parcials: 31-23, 18-28, 21-19, 26-16

La Parròquia-Samà, jugava dissabte a la tarda un partit important en aquest inici de temporada. No per la transcendència de l’encontre, sinó perquè podria marcar una dinàmica en la classificació general. Davant tenia el conjunt del BC Sant Joan Despí, equip compensat, on en les seves files destaca per damunt de tots un vells roquer com és en Charles Poe.

L’equip de Canales es presentava a la capital del Garraf amb la baixa d´última hora de Bernat Burcet, però reforçat amb els júniors Dani Morales i Javi Paredes.

La Parròquia-Samà, desprès de les últimes dues victòries seguides, volia confirmar la línia ascendent del seu joc i encadenar la tercera victòria consecutiva.

Ja des de l’inici, el conjunt de la capital del Garraf manava al marcador, amb una molt tova, però amb un encert molt poc habitual (31 punts anotats en el primer període), d’aquesta forma s’arribava s’agafava una renda important ja en el minut 10 (31-23). Feia preveure que amb aquell nivell d’encert si es pujava el to defensiu l’equip vermell marxaria còmodament al marcador.
Lluny de produir-se això, l’equip visitant reaccionava i l’equip vilanoví encaixava fins a 28 punts en aquest primer quart (18-28), amb una defensa que feia aigües per totes bandes i aquells 8 vuits de diferencia al final de primer quart eren capgirats fins el 49-51 fruit també de l’encert visitant.

Tocava patir a la represa, l’equip vilanoví era conscient de la dificultat que seria guanyar al Sant Joan Despí si no es tornava a l’essència de l’equip defensivament parlant.

L’inici del tercer quart va ser força igualat, un Samà que volia marxar al marcador, però un Sant Joan Despí molt combatiu que també volia la victòria. El Samà començava a manar al marcador però sempre amb rendes minses que rondaven els 2-4 punts i així s’arribava a la fi del tercer període amb empat a 70.

Començava el quart definitiu, i desprès d’un parcial de 7 a 2 local en els 4 primers minuts, de nou el Samà es va retrobar amb la seva millor versió; defensa asfixiant, atacs frenètics que juntament amb el desgast que havia patit l’equip visitant feien que els vilanovins infringissin un parcial de 26-16 en els últims 10 minuts de partits que deixaven el resultat definitiu de 96-86 al lluminós.

Bona victòria dels de la capital del Garraf, que tindran la oportunitat la setmana vinent de seguir en aquesta línia davant La Palma, a camp contrari.

L'Infantil Masculí A del Samà dóna una bona imatge tot i caure davant del líder, el FC Barcelona

L'Infantil Masculí A va jugar dissabte contra el líder, el Futbol Club Barcelona Lassa A. L'equip de Piñol i Aimon, va plantar cara durant els primers 15 minuts, però la diferència física en el rebot va sentenciar l'encontre i els samistes no van ser capaços de reconduir la situació

L'Infantil del Samà Vilanova va disputar dissabte un dels partits més difícils que tindrà durant la temporada. Jugar contra l'entitat més poderosa de Catalunya sempre és un repte molt il•lusionant, ja que competeixes contra 12 jugadors que estan seleccionats d'entre tots els clubs per jugar allà.

A diferència del partit d'anada, els de Piñol i Aimon van sortir a pista amb les idees molt clares, sabent què és el que havien de fer per plantar cara a l'equip visitant. Sent conscients que la diferència física penalitzaria i molt als locals, la predisposició dels 11 samistes va ser molt bona per afrontar un partit d'aquest tipus.

La tònica de l'encontre era l'esperada, els de blaugrana anotaven a cada atac a partir de segones, terceres, i fins i tot, quartes opcions. Els de vermell, que havien de suar de valent per aconseguir cada punt, estaven obligats a defensar com a animals per tal d'intentar robar alguna pilota i poder córrer.

Cal destacar la millora en el joc ofensiu de l'equip vilanoví, que cada setmana es troba més còmode en els conceptes d'atac sense pilota.

Així doncs, segona derrota de l'IMA, totes dues davant del Barça. Aquest dissabte dia 26, a les 10.45 h, els vilanovins reben al CEM Isaac Gálvez a un dels aspirants a aconseguir aquesta desitjada segona posició que dóna accés a A-1 i que, ara com ara, pertany als Samistes, el CB Cerdanyola A. Veurem si els jugadors que entrenen Adrià Piñol i Aimon Ortiz segueixen amb aquesta bona dinàmica i s'emporten una victòria en un partit que es preveu interessant.

El Premini Mixt del Samà s'esforça i millora dia a dia

PMMIXT CB Samà 8 - CB Roquetes 8

El Premini Mixt del Samà va jugar dissabte al matí a l'annex del CEM Isaac Gàlvez contra el Roquetes. Els vermells van fer una molt bon primer quart defensant cadascú al seu i esforçant-se molt durant tot el temps que va durar el quart. L'Adrià, la Yaiza, el Marc (molt inspirat durant tot el partit), el Jan i l'Oriol van estar força concentrats i van jugar molt ràpidament durant els 10 primers minuts.

Al segon quart, amb un cinc en pista format per la Judit, l'Aina, l'Elliot, el Dario i la Cloe, l'equip ha continuat amb el mateix ritme, aixecant el cap quan botaven la pilota per veure als seus companys i desmarcant-se després de cada passada.

Després del descans, amb un primer bàsquet del Jan, una Aina que estava a tot arreu i molt encertada, un Oriol rapidíssim, un Adrián botant cada cop millor amb la mà esquerra, un Marçal molt lluitador i un Nil fent fantàstiques passades de banda i fons, els samistes ha completat un excel·lent tercer quart.

A l'últim quart, amb un cinc inicial format per: l'Elliot, l'Aina, la Judit, el Marc i la Yaiza l'equip s'ha passat molt bé la pilota i amb les incorporacions del Dario i la Cloe han mantingut el ritme defensiu molt alt fins al final del partit.

En resum, l'equip que entrena Xavi Lázaro ha gaudit del bàsquet tot el partit contra un molt bon rival com és el CB Roquetes.