Segona Catalana

L’AB Vendrell sap patir en el tram final per emportar-se el derbi davant Els Monjos

En un partit igualat, els taronges sumen 78-69, la novena victòria consecutiva

AB Vendrell - BC Els Monjos. Eix

El derbi penedesenc de la segona catalana, havia aixecat expectació, pel bon moment què travessaven els dos equips, i el partit no va defraudar, al nombrós públic que es va aplegar a les graderies del pavelló de Coma-ruga.

La victòria se la van emportar els vendrellencs, per 78-69, després d’un duel igualat, davant uns Monjos que va demostrar la seva bona classificació i no es va rendir mai, posant les coses molt difícils als del Vendrell, què van saber gestionar millor, el darrer tram de partit, per fer-se amb el triomf, recolzats per la confiança que dona el liderat.

Els de Marc Rovirosa sumen la novena victòria consecutiva i continuen liderant la classificació amb un 11-1 de balanç. L’encontre començava amb un equip visitant més endollat que clavava un parcial de sortida de 0-6, dos triples, d’Oriol Mateu i Omar Francisco, donaven als vendrellencs, que tenien la baixa per lesió d’Alejandro Cereto,  la primera avantatge 11-9, en un primer quart d’alternatives, què els dels Monjos aconseguien empatar 19-19, després dels punts del jugador Ruíz. En el segon període, va continuar l’intercanvi de cops, 25-26, però, a partir d’aquí els de l’Alt Penedès, amb una defensa que collava l’atac local i un Gerard Català molt encertat, marcaven un parcial de 0-10, que estirava el lluminós fins el 25-36, a quatre minuts per arribar al descans. Els del Vendrell, però, van respondre de la mateixa manera, amb una defensa molt més pressionant i amb ràpides transicions, deixaven una mínima renda 38-40, pels de Santa Margarida i els Monjos, al arribar al descans, després d’un parcial de 19-21 en aquest segon quart.

A la represa, es va començar a veure la millor versió defensiva dels del Baix Penedès, amb una defensa d’ajudes, dificultaven l’atac dels Monjos, que no trobava la manera d’anotar, quatre punts en set minuts; els locals ho aprofitaven, per capgirar la dinàmica 51-44, i sumar dos nous triples, de Molina i Mateu, malgrat la resposta del visitant Martí, per tancar aquest tercer quart amb un 62-53, que deixava el partit encarat pels taronges, després d’un parcial en aquest període de 24-13.

En l’últim quart, el partit es va travar, moltes errades per part d’ambdós conjunts i protagonisme de les defenses; un triple del vendrellenc Lluís Casado semblava definitiu 65-55 a set minuts de la fi, però,  res més lluny de la realitat, els dels Monjos, van treure l’orgull, amb una gran defensa, que va aturar la producció local, dos punts de tir lliure en quatre minuts, i guiats per la inspiració del jugador Martí i d’un triple anotat per Lluís Bargalló, deixaven el lluminós amb un 67-66 a manca de poc més de tres minuts pel final, després d’un parcial de 2-11, que igualava novament el partit i l’abocava a un final d’infart. De totes maneres, quan pitjor estaven les coses pels vendrellencs, va aparèixer la figura d’Omar Francisco, anotant un triple providencial i sumant quatre tirs lliures, que posaven en franquícia el partit pels locals, 74-66 a 48 segons del final, davant un conjunt visitant, que es va encallar en els minuts decisius, amb tirs precipitats, davant la bona defensa rival.

En definitiva, va ser un gran derbi, jugat amb gran esportivitat, entre els dos millors equips del Penedès. El proper partit dels taronges serà el dia 18 de desembre, quan visitin la pista del Riera Cornellà, en el que serà l’últim partit de l’any.

AB Vendrell: Molina (13), Francisco (19), Casado (6), Mateu (19), Thiam (1), Gabaldón (4), Alcón, Luna (2), Trouvé, Nieto (2) i Colon (12).
Parcials: 19-19, 19-21 (38-40), 24-13 (62-53), 16-16 (78-69).

El sènior femení guanya el derbi i manté el liderat

El sènior femení derrotava per 49-38 al Calafell, en el derbi comarcal de la tercera catalana. En un partit travat, les taronges es van fer amb la victòria final, què les manté com a líders. Després de nou partits disputats, les vendrellenques lideren la taula amb un balanç de 8-1 , en aquesta primera fase de la competició. El proper partit serà a la pista del Morell B, actual segon classificat.