Excel·lent partit del masculí de La Parròquia Samà contra un rival directe

La Parròquia-Samà SMA- Messer Tarragona. Sílvia Díaz

1a categoria catalana G01

La Parròquia-Samà Vilanova SMA, 74 - Messer Tarragona 2017, 56

El "Baby" La Parròquia-Samà masculí, com ja se'l va batejar, tenia dissabte a la tarda un encontre complicat, com és sempre el Messer Tarragona. Aquest cop arribaven els de la capital del Garraf igualats a la classificació amb els tarragonins i amb la necessitat de victòria per no perdre l'estela dels llocs que donen dret a l'ascens directe i a les places de promoció d'ascens.

L'equip vilanoví s'havia reforçat per aquest encontre amb la presència de dos juniors, com ja ve essent habitual.

L'equip vermell va sortir endollat, per feina i sense complexos, amb una clara missió: emportar-se els dos punts i deixar per sota a la classificació el perillós Tarragona.

Conscient de les seves armes, el conjunt entrenat per Xavi Canales, desactivava una vegada i una altra l'atac visitant i, per contra, el seu atac era força fluid. Al final del primer quart el lluminós ja reflectia avantatge pel conjunt vilanoví (18-7) que, des d'aquell moment va estar per davant de l'electrònic.

Començava el segon quart i La Parròquia-Samà premia les dents encara més en defensa, i amb una intensitat molt alta eixamplava l'avantatge fins als 21 punts al descans, 41-20. S'havia deixat la diferència al marcador en 21 punts i, el més important, un dels millors atacs de la categoria (75 punts a favor de mitjana) en tan sols 20 punts.

Conscient que els inicis de la represa sempre són molt importants i, a més, amb una renta de 21 punts, l'equip del Garraf va seguir a un alt nivell defensiu i ofensiu arribant a la màxima diferència en el minut 5 de la represa, 24 punts 51-27. Pràcticament la diferència era insalvable pel Messer Tarragona. Quan faltaven 15 minuts, i només l'intercanvi de cistelles fruit de la relaxació dels vilanovins, feia que l'equip del tarragonès guanyes el penúltim (17-19) i l'últim parcial (16-17) i arribés als definitius 56 punts.

Excel·lent partit dels de Xavi Canales, on tothom va aportar grans dosis de solidaritat i ningú va escatimar ni un "gram" d'esforç... Aquest és el camí.

CB Samà: Piñol (-), Vila (10), Morales (-), Epifanio (1), Zanca (10), Carreras (18), Moreno (10), Artigas (11), Pujadas (8), Liao (4), Burcet (-), Calvo (2) i Paredes (-)

Parcials: 18-7, 23-13, 17-19, 16-17