Un triple des de mitja pista d'Oriol Mateu, en l'últim segon, certifica una nova victòria

Els taronges, encadenen deu triomfs consecutius i tanquen l’any com a líders sòlids

Cornellà - AB El Vendrell. Eix

Final apoteòsic el que es va viure diumenge al pavelló del Riera Cornellà, quan a manca de cinc segons pel final, els vendrellencs perdien l’última possessió què tenien i cometien una falta personal, tot semblava perdut, però, els locals fallaven els dos tirs lliures, permetent a Jordi Nieto controlar el rebot i buscar al base taronja Oriol Mateu, què convertia un triple, amb un llançament des de mitja pista en el darrer segon , que capgirava el resultat 81-83 i certificava la desena victòria consecutiva dels vendrellencs, després d’una gran remuntada en el darrer quart. Els de Marc Rovirosa, ajudat per Amador Blas, tanquen l’any amb un balanç de 12-1, com a líders sòlids del grup 3 de la segona catalana. L’últim partit de l’any començava fred, amb un equip visitant, que presentava les baixes d’Alejandro Cereto i Yeison Colon i què malgrat els dos triples anotats per Marc Molina i Lluís Casado, 3-8 als 6’, veia com el seu rival li clavava un parcial de 9-0, que capgirava la dinàmica 12-8, i permetia als de Cornellà de Llobregat, manar 15-12 al final del primer quart. Un nou parcial, d’11-0 favorable als locals, molt més intensos, a l’inici del segon període, estirava el lluminós fins el 26-12, davant un Vendrell, apàtic, sense ànima i que abusava del llançament de tres punts; van ser els pitjors minuts dels del Baix Penedès, que no trobaven la manera d’aturar el joc alegre del Riera, què després d’un parcial de 25-13 en aquest segon quart,  dominava per 40-25 al arribar al descans. La segona part va tenir un nom propi, el d’Oriol Mateu, el base vendrellenc va anotar tots els seus punts, 26 en total, en aquest segon temps, erigint-se en el protagonista de la remuntada visitant. Un tercer període, on es va poder veure un equip taronja, molt més intens en defensa i productiu en atac; tres triples consecutius dels visitants, Thiam, Francisco i Casado, reduïen el desavantatge fins el 51-46 a tres minuts de tancar aquest tercer parcial, els del Baix Llobregat, però, responien, carregant el joc sobre els seus interiors i tornaven a portar la inciativa, 61-46 a manca de disputar-se el període definitiu. L’últim quart va ser espectacular, els taronges, van començar a creure en la remuntada, a partir de la intensitat defensiva, l’orgull i el compromís, davant un Riera que s’anava apagant, a mida que passaven els minuts, jugadors com Jose Luna, Omar Francisco, Lluís Casado eren protagonistes, guiats per l’encert ofensiu d’Oriol Mateu. De tota manera, els locals, no es rendien i a manca de poc més de quatre minuts pel final, encara dominaven 72-60, però, els visitants ja estaven llançats, fins al punt de capgirar 76-77 el marcador, després d’una exhibició ofensiva , a manca d’un minut i mig de la fi. Un triple de Yero Thiam deixava el 78-80, ja en l’últim minut, després vindria un 2+1 dels de Cornellà 81-80 a setze segons del final.

La darrera possessió visitant es perdria, per donar pas al triple guanyador, que certificava un nou  triomf, d’un Vendrell, què s’emportava aquest darrer període, després d’un parcial de 20-37. Cal felicitar a tot l’equip pel treball i constància. Ara, la competició s’atura per les festes nadalenques, el proper partit, serà el dia 15 de Gener, quan el Ploms Salle Reus B, visiti  Coma-ruga.

AB Vendrell: M. Molina (14), Alcón, Francisco (15), Casado (10), Mateu (26), Gabaldón, Luna (8), Nieto (4), Thiam (6) i O. Molina.

Parcials: 15-12, 25-13 (40-25), 21-21 (61-46), 20-37 (81-83).

Gran triomf del sènior femení que continua liderant la classificació

El sènior femení  derrotava a domicili per 44-58 al Morell B, un rival directe en aquesta primera fase de la competició. Cal lamentar, la lesió  de la base del Vendrell, Laia Rovira, en aquest partit.  Les taronges, encapçalen la taula amb un balanç de 9-1, a l’espera de rebre, el proper 15 de Gener la visita de la Pobla de Mafumet.