La Parròquia - Samà Vilanova també sap patir per guanyar

La Parròquia-Samà Vilanova SMA - Vedruna Gràcia

La Parròquia-Samà Vilanova SMA - Vedruna Gràcia "A". Eix

1a categoria catalana Grup 1
La Parròquia-Samà Vilanova SMA 54 - Vedruna Gràcia "A" 45

La Parròquia-Samà jugava dissabte a la tarda contra el Vedruna Gràcia "A", el segon classificat i rival directe per les posicions d'ascens dels vilanovins. Els vermells tenien la baixa per lesió de Pau Vila.

En el primer quart, es va poder veure que seria un partit on les defenses i els petits detalls marcarien la diferència en el marcador. Els locals no estaven del tot encertats de cara a cistella, potser gràcies a la defensa rival o per la importància que tenia el partit. Els vermells volien imposar el seu ritme però faltava aquell punt "d'espurna" en atac. Només 11 punts en el primer quart ho diuen tot.

En el segon quart, els vermells van sortir a treballar intensament en defensa i això es va notar en atac, transicions ràpides i més encert en accions fàcils de cara a cistella. El Vedruna lluny d'enfonsar-se continuava treballant en la defensa, pilar important en el seu joc. Al descans el marcador reflectia una petita diferència de 4 punts favorables al Samà.

El tercer quart s'iniciava amb un 29-25 en el marcador, resultat una mica atípic mirant els últims resultats, però que reflectia la falta d'encert per part dels dos equips. El tercer quart podríem dir que ha estat el pitjor de l'any des del punt de vista de l'encert ofensiu. Els vermells van començar a desesperar-se i això feia que, tot i tenir ocasions clares i trenar molt bé les jugades d'atac, en el moment final la pilota no volgués entrar. El parcial era de 05-14, la defensa local no era dolenta, calia posar-se a treballar en l'atac.

En l'últim quart, els samistes es van arromangar, i aquelles accions que durant els tres quarts anteriors no volien entrar, ara semblava que sí. L'últim quart va ser un clar exemple de treball i sacrifici. També s'ha de saber patir per guanyar partits en aquesta categoria i això és el que van fer. L'entrenador Xavi Canales destaca la bona defensa del seu equip, el treball i la paciència.

Ara la classificació es posa molt atractiva amb un triple empat en la segona posició. Cal veure com evoluciona en les pròximes jornades.

El pròxim partit serà dissabte, 4 de febrer a les 18 h a Gavà, en un altre partit molt important. El CB Gavà és un d'aquells equips difícils i més a la seva pista.

CB Samà: Zanca (20), Carreras (9), Moreno (0), Piñol (0), Artigas (12), Liao (3), Epifanio (10), Burcet (0), Unai (0) i Calvo (0).

Parcials: 11-13, 18-12, 05-14, 20-06