Rugbi

Continuen els bons resultats dels alevins

Bona jornada d'Escoles i retorn a la gespa dels Veterans

Imatge de la jornada d'Escoles. Toni Bové

El cap de semana de rugbi començà a Sitges, on el club local, l’RC Sitges, organitzava la segona jornada d’Escoles de 2017. Excel·lent actitud general de totes les categories: els s8 van realizar un entrenament conjunt i una sèrie de partidets, mentre que s10 i s12 disputaren dos i tres partits respectivament; els primers, amb un balanç d’una victòria i una derrota, i els segons, amb dues victòries i una derrota. Els següents a disputar partit foren els alevins, que actuaren com a locals a Vilanova en el quart partit de Segona Catalana enfront del GEiEG. Un bon treball de conjunt i de continuïtat, i una clara demostració de capacitat ofensiva va permetre el XV entrenat per Roger López d’aconseguir la victòria bonificada enfront dels gironins (70/0), consolidant el segon lloc de la divisió.

Sort diferent van tenir s16 i s18 que es desplaçaven a la tarda, respectivament, a Martorell i Barcelona. Els infantils van protagonitzar una bona primera part al Baix Llobregat (17/5), on s’enfrontaren a un conjunt local format majoritàriament per jugadors que militaven per segon any a la categoria. Tot i alguns canvis provocats per petites lesions, es va mantenir l’actitud durant part del segon temps, cosa que no va evitar la derrota per 41 a 10. Per la seva banda, els cadets van desplaçar-se a Barcelona per enfrontar-se al CEU, i el seu matx va tenir en part les mateixes característiques que el dels infantils: tot i un bon primer temps, els segons quaranta minuts van passar factura als vilanovins fruit del cansament, els errors individuals i la falta de banqueta. Al final, el conjunt local va saber imposar-se i arrencar un bonus ofensiu (24-0).

Capítol a part mereixen els veterans del Club de la capital del Garraf, que tornaven a la gespa. L’escenari va ser Castellar del Vallès, on es va disputar un quadrangular amb els locals, FC Barcelona i el XV Matusalem. L’experiència va ser molt positiva per un equip integrat, gairebé de manera unánime, per pares que s’han acostat a l’esport de l’ovalada de la mà dels seus fills. Més enllà dels resultats concrets (un empat, amb el FC Barcelona, i dues derrotes per la mínima), els SELVETS van demostrar una excel·lent actitud, pressionant els contraris en tot moment i jugant de tu a tu amb equips amb molts anys de rodatge. Com acostuma a passar en aquests casos, el torneig finalitzà amb un excel·lent tercer temps.