El CR Sitges es retroba amb la victòria

Plantilla del sènior masculí del RC Sitges. Eix

RC Sitges 37 - CR Tarragona RC 22
Divisió Honor Catalana - Sènior Masculí

El passat dissabte a Santa Bàrbara el RC Sitges es va retrobar amb la victòria, però no amb el bon joc, davant un CR Tarragona, que va mostrar bones intencions volent jugar un rugby atrevit, molt dinàmic, però que ocasionava moltes pèrdues de possessió de pilota per part dels visitants.

L'inici del matx ja feia notar un partit difícil, i als deu minuts de joc la igualtat era palesa  amb un cop de càstig per cada equip (3 a 3). Aleshores varen despertar els locals jugant els millors 20 minuts amb bones possessions i un bon joc dinàmic a la mà que els va permetre d'aconseguir tres marques, i on tot i que els tarragonins aconseguiren una marca abans del descans, la soferta defensa sitgetana també fou prou solida per treure en varies ocasions visitants a 5 metres de marca sitgetana, es va patir però l'avantatge sitgeta als descans 20 a 10 donava lloc a l'optimisme.

A l'inici del segon període una ràpida marca local donava un 27 a 10 que semblava obrir escletxa, però una intercepció del centre visitant posava als tarragonins de nou dins del partit, 27 a 17. Faltava molt de partit i per controlar el matx feia falta la consistència que el sènior sitgetà ha mostrat en llargs períodes aquesta temporada, però no fou així, sinó que de nou les males decisions tan a nivell col·lectiu com individual,  donaren la iniciativa a un Tarragona que tancava als nostres nois als seu camp. Com dèiem a l'inici sols els errors tècnics individuals en el control de pilota impediren als visitants de remuntar un matx on els locals no trobaven el rumb. De la segona part l'únic positiu per part del Sitges fou la seva efectivitat, on en les dues úniques arribades en aquest tram final aconseguia un cop i una marca, per sols una marca del Tarragona. Resultat final 37 a 22 que no reflectia prou la igualtat en el joc.

Tot i que amb aquest victòria el Sitges ja està classificat per a jugar els Play Off al títol, el partit a la darrera jornada d'aquesta fase prèvia, el proper diumenge al camp del segon equip del Sant Cugat, no serà un matx intranscendent. Els sitgetans necessiten la victòria per assegurar el tercer o quart lloc que donen l'avantatge de camp en els quarts de final a partit únic, i serà la darrera oportunitat de buscar solucions i aconseguir la confiança necessaris per afrontar els Play Off amb optimisme.

Classificació

Manresa RC 15 - RC Sitges 49
Segona Catalana - Sènior Femení

Com en molts partits d'aquesta lliga el femení sitgetà no disposava de prou jugadores per presentar un equip complert, tot i així 13 valentes surten al terreny de joc a defendre els colors del nostre club. A les primeres de canvi una lesionada, merma la quantitat de jugadores a 12 ..entre elles la Magda mig trencada que ocupa la posició d'arrier.

Es pateix a les melees, doncs les manresanes en son 15 i més grans de tamany que les nostres dofines. Coneixedores de que el joc dinàmic i evadir els punts de contacte es l'arma que pot portar al triomf les sitgetanes, obren tot a la mà i comencen a desbordar la defensa local, més nombrosa però més lenta, i arriben les marques.

Les 12 sitgetanes lluiten, plaquen, corren i no defalleixen superant a un novell Manresa a casa seva. Al final 15 a 48 per el Sitges. Com deia un afeccionat sitgetà que s'ha desplaçat amb l'equip, "Aquesta tarda no es podran ni moure"...això sí ningú els treurà el somriure dels llavis de qui sap ho ha donat tot, i es que a sobre han guanyat.