La Parròquia-Samà Masculí perd al camp del líder una batalla, però no la guerra!

Bàsquet Molins A - La Parròquia-Samà Vilanova SMA. Eix

Primera categoria catalana, grup 1
Bàsquet Molins A 61-La Parròquia-Samà Vilanova SMA 57

La Parròquia-Samà, jugava diumenge a la tarda un partit, ara per ara, contra un rival directe a la part alta de la classificació. Es tracta del líder de la categoria, el Bàsquet Molins. Era una bona oportunitat pels de Canales de retallar la distància amb el primer classificat i aconseguir l'average, ja que a l'anada els vilanovins van perdre per tan sols un punt de diferència. La fita però, no es preveia ni de bon tros fàcil.
Els samistes tenien davant el conjunt del Bàsquet Molins, un equip extremadament sòlid en totes les facetes del joc i que realment, ara per ara, és el millor equip de la categoria, amb tan sols tres derrotes.

L'equip de Xavi Canales es presentava al Baix Llobregat amb tan sols la baixa de Bernat Burcet, i recuperava a Pau Vila que, tot i no estar al 100%, ja suposava una bona notícia per l'entrenador, sobretot donada de la importància de l'encontre i donada la duresa que es preveia pel part del conjunt local.

El Molins, catalogat com un dels equips més sòlids i intensos del grup, i extremadament perillós a la seva pista, és realment difícil de guanyar. La Parròquia-Samà, després de la victòria a la darrera jornada davant del BAM, volia confirmar la línia ascendent del seu joc i encadenar la quarta victòria consecutiva per atacar de ple el liderat.

Ja des de l'inici, el Molins agafava la iniciativa i el conjunt de la capital del Garraf es mostrava un pèl tou en defensa i erràtic en atac, fallant cistelles fàcils. D'aquesta forma s'arribava a la fi del primer quart amb 19-10. El conjunt de la Cerveseria havia de millorar la defensa i començar a anotar amb més solvència si volia competir en l'encontre i el segon quart era una bona oportunitat.

S'iniciava el segon quart i el conjunt vermell enduria de valent la defensa, però continuava amb el mateix to ofensiu. Tot i anar per darrere en el marcador el Samà donava senyals de vida col·locant-se a 6 punts 26-20, però de nou anotava el Molins fins al 32-24 a final del segon quart. Tocava patir a la represa, l'equip vilanoví era conscient de la dificultat que seria guanyar a aquesta pista.

L'inici del tercer quart va ser força igualat, amb un Molins que volia acabar de marxar al marcador, però un Samà molt combatiu que també volia la victòria. D'aquesta manera s'empatava el quart a 19 punts.

Començava el quart definitiu, i els vilanovins es mostraven molt més expeditius i jugaven amb més duresa i intensitat, aconseguint remuntar el partit. Després de 5 minuts i un parcial de 0-9, els visitants es posaven per davant en el marcador per primera vegada, 51-52. Tot era possible. S'entrava als últims minuts i l'equip de la capital del Garraf es posava 4 punts per sobre quan faltaven 2 minuts, però el líder reaccionava i infringia un parcial final de 8-0 deixant el marcador en el definitiu 61-57.

CB Samà: Piñol (-), Vila (2), Fernandez (-), Epifanio (2), Zanca (18), Carreras (7), Moreno (12), Artigas (4), Pujadas (-), Liao (8), Burcet (-) i Calvo (4)

Parcials: 19-10, 13-14, 19-19, 10-14