La Parròquia-Samà femení s'emporta el partit ajornat de Carnaval

La Parròquia-Samà SFA. Eix

LA PARRÒQUIA-SAMÀ VILANOVA 58-JOVIAT 50

Anotacions: LAIA (9) - ANNA (0) - ANIRA (10) - IRENE (11) - JUDITH (10) - LAURA (8) - ELI (5) - ELENA (5) - MARINA (0) - VALAYA (0) (NO JUGA: ANDREA)

Parcials: 17-14/12-14/11-4/18-18

La Parròquia-Bàsquet Samà jugava a casa el divendres a les 22.15 h el partit ajornat del carnaval contra un gran rival, el Joviat de Manresa. El matx va començar amb domini vermell tot i les dificultats que ja imposava el Joviat. El desencert en els tirs lliures no permetia agafar més distància que l'aconseguida al minut 9, 15 a 11. En l'últim minut un dels 4 triples de la jugadora visitant Ribera, G. ajustava el marcador i finalitzava el primer quart amb un 17 a 14.

La bona sortida en el segon període de les samistes permetia marxar de 8 punts. Però dos triples més de les visitants permesos per desajustos defensius de les locals tornava a reduir distàncies a un Joviat molt treballador. A partir d'aquí, intercanvi de cistelles fins a arribar a la mitja part amb una gran igualtat (29 a 28).

La Parròquia havia de millorar la defensa, no permetent els triples de Ribera i apagant el gran joc interior. S'iniciava el tercer període amb una cistella de les de negre i a partir d'aquí un 11 a 0 per aconseguir la màxima diferència vilanovina fins al moment. El Samà havia deixat 8 minuts sense anotar a les manresanes. Només una cistella final deixava el resultat 40 a 32.

Restaven deu minuts i el Samà havia de seguir treballant a un gran nivell per no deixar-se recuperar un avantatge que en el minut 2 del darrer quart s'havia eixamplat fins al 44 a 32. Però una bona reacció del Joviat endossant un 0 a 7 escurçava el resultat a només 5 punts quan faltaven 6 minuts per al final. A partir d'aquí intercanvi de cistelles amb un Samà sempre per davant del marcador, tot i que en el minut 7 la diferència era de només 2 punts. La gran lluita sota el taulell d'atac de la Parròquia va donar premi amb forma de tirs lliures que, juntament amb un triple, donaven tranquil·litat a l'equip quan faltava un minut i amb els 8 punts d'avantatge que s'havien aconseguit. Un altre triple de les visitants i ja només calia anar anotant tirs lliures de les faltes en els últims instants que les visitants estaven obligades a fer per intentar trobar el miracle, que no va arribar.

D'aquesta manera La Parròquia-Samà femení aconseguia la desena victòria consecutiva, i contra un rival molt ben treballat que van dificultar la victòria samista durant tot el partit. La gran incògnita era saber com respondria l'equip al partit de l'endemà, amb menys de 24 hores per recuperar-se.

La Parròquia-Samà Fémení guanya una autèntica guerra

L'equip d'Òscar Andreu demostra una gran mentalitat de patiment per mantenir la tensió en un segon partit tan dur en menys de 24 hores

LA PARRÒQUIA-SAMÀ VILANOVA 45-CB CORNELLÀ 36

Parcials: 11-9 / 7-10 / 14-5 / 13-12

Dissabte la Parròquia-Samà tornava a jugar a casa contra un CB Cornellà en plena trajectòria ascendent. Per aquest encontre hi havia algunes incògnites. Com es recuperarien físicament les vilanovines? Podria haver-hi més rotació de banqueta? Quin Cornellà tindrien davant? En definitiva, quin partit afrontaria el conjunt d'Òscar Andreu.

La resposta va aparèixer en el primer minut. Les visitants van mostrar un joc molt més intens amb un plantejament molt agressiu, sabent que les samistes havien jugat la nit anterior. Aquest fet, sumat a un arbitratge permissiu per als dos costats, va convertir el partit en una gran batalla.

Aquest escenari podria ser ideal en qualsevol dels altres caps de setmana però les forces del dissabte òbviament no podien estar al 100%.

El primer quart una gran igualtat i amb poca anotació com no podia ser d'una altra manera. El tipus de partit i el desencert comprensible del Samà deixava els primers deu minuts un 11 a 9 i amb unes vermelles veient un partit que es faria molt llarg.

L'inici del segon període va ser nefast per les vermelles que veien com les blaves els hi endossaven un 0 a 8 fins al minut 6. Les vilanovines continuaven sense anotar i les petites errades defensives eren aprofitades per un Cornellà que anava a totes. Tot i això, gran reacció samista que amb un 7 a 2 escurçant diferències i deixant el marcador a la mitja part amb un 18 a 19, i amb 20 minuts per endavant.

A la mitja part, Òscar Andreu donava tranquil·litat a l'equip, ja que en un escenari de tant desencert i amb errades en defensa només es perdia d'un punt.

A la represa, una cistella de cada equip donava pas a un 7 a 0 local en el minut 5 (27 a 21). Un triple visitant i un altre 7 a 0 des de la línia de tirs lliures. Un cop més la lluita sota els taulells estava sent la diferència favorable pel Samà.

Restaven 10 minuts que es farien molt llargs. Les jugadores vilanovines anaven al límit i la intensitat del partit era molt alta. Tot i així el control del ritme ja havia passat a mans locals i durant els primers cinc minuts la diferència es mantenia al voltant dels 8 punts. A partir d'aquí el Cornellà va intentar buscar diferents situacions defensives que les samistes van saber superar amb tranquil·litat. I amb un triple quan faltava un minut i mig, La Parròquia respirava. Només calia deixar passar el temps.

Victòria d'un mèrit extraordinari amb moltes jugadores acumulant molts minuts i grans esforços físics que van superar amb bona nota. Aquest fet més la millora de la qualitat dels minuts de joc de les jugadores més joves, ha fet possible les dues victòries en menys de 24 hores en dos encontres d'una gran exigència física i mental.

Ara és moment de recuperar-se i seguir el Tourmalet del mes de març. El pròxim partit de LA PARRÒQUIA-BÀSQUET SAMÀ VILANOVA es disputarà el diumenge, a les 12.15 h a difícil pista del CB Valls.