Bàsquet en estat pur

CB Sitges B - Sènior masculí CNBV. Eix

SENIOR MASC. FASE PREVIA - GRUP 04

CB Sitges 60 - 46 Sènior masculí CNBV

Espectacular partit al pavelló de Pins Vens (amb V, sento l’errada de la crònica anterior). Ambient de bàsquet a les grades. Bons jugadors a la pista i molta educació. Tots els ingredients per el que es prometia un gran partit de dos dels equips millors classificats de la lliga. A la banqueta vilanovina sorpreses. Vestit de curt i fent la roda d’escalfament, el nostre Javi. En Miky també al costat del Salva. La junta directiva i direcció tècnica a la grada. També la tovallola que va acompanyar al equip a les finals victorioses del any passat a Vilassar. Tot a punt.

Sortida Sugri, Andreu, Arnau, Rubèn i Carlver. Encara que la primera cistella va ser de 3 i sitgetana, ràpidament els vilanovins es van posar per feina. 7-11 minut 3. Dos triples d’en Sugri i en Carlver, el millor Andreu de la temporada un 2+1 minut 6. L’Arnau defensant per tota la pista al gran Nacho-dosic (una delícia veure’l jugar). L’equip no parava. Segona falta d’en Rubèn i primers canvis. Nou triple aquest cop del Andreu 8-14 i la millor noticia. En Nil anotava, el jugador més decisiu del equip i que sempre s’apunta a totes les festes grosses. Quatre punts finals dels locals i 14-16. Preciós partit. Quins nervis.

El començament del segon quart va ser increïble. Parcial de 0-12. Triples d’Aleix i Nil, l’Andreu continuava sumant, cistella de dos de l’Àlex, 14-28 i el que més els hi agrada als grocs. Temps mort local per aturar l’allau de joc. Silenci total de tragèdia al pavelló i a la grada, càntics de l’afició vilanovina, tot un recital copiat del Palau Blaugrana i de Sang Culé. La situació somiada. A la represa alguna cosa va canviar. Cares de concentració dels locals, llenguatge corporal d’anar a per totes i de parar la sangria que estaven vivint. Parcial de 18-7. Els blancs feien córrer la pilota d’una forma bàrbara, els interiors es van fer grans i també pesats. Van afegir la picardia de saber jugar aquests partits, l’experiència i aquella forma que saben els veterans de fer-se un a la zona. Si fins aleshores el Sitges va tenir que viure la tempesta perfecte vilanovina, ara ens tocava patir la seva calar maçada. Tercera Àlex. Mmmm. 32-35 i mitja part. Però res feia preveure el que es viuria després.

El tastet que us hi fet al paràgraf anterior es el que va passar al tercer quart a pins bens. Marcador del quart 18-3. Domini de la pintura absolut. Gran joc exterior per part de tots els jugadors locals i Nacho-dosic de cap de cerimònies. Un espectacle coral molt xulo. Que quedi clara una cosa. Els vilanovins es van buidar. Ho van donar tot. Mala sort amb el tir, això es cert, però també potser que el ritme i rauxa i que es van fer enormes en defensa el Sitges, va ser molt dur de seguir. Es va viure el que nosaltres hem fet a molts equips durant aquestes dues temporades. Potser encara no estem preparats per jugar un partit d’aquestes característiques davant aquest expert equip. Però d’aquí poc, ho estaran. Si deu vol (que el grup es mantingui), ho veurem.

Al darrer quart l’equip va tornar a donar la cara. I mira. Veient al Javi a la banqueta animant amb un 60-42 i minut 6 com si li anés la vida i que es podia, et fa sentir orgullós d’aquest equip. Resultat del quart 10-8 i final de 60-46. “Batalla” perduda. Però la guerra encara no. Això continua. Molts ànims per seguir treballant al Salva i al Miki. Estem al vostre costat quan guanyem i quan no, també.

MVP? Sense cap dubte al Nil que va tornar amb la seva millor versió. Destacar a l’Andreu que va jugar el millor partit de la temporada de llarg. A tot el grup tant jugadors com tècnics. Menció especial al Javi per els motius esposats abans. Per creure fins que el lluminós va marcar 0:00.

Felicitar als locals i a la afició. Va ser divertit escoltar com cadascú animava al seu equip. A la pista, es va demostrar que dona gust jugar davant equips que els hi agrada i saben jugar a bàsquet. Quan això passa, no hi ha friccions. No hi ha protestes. Només un partit. Tot fantàstic.

Per trobar un però, quan ja estava decidit, quedava 1 minut i estava tot dat i beneit, la àrbitre ho va començar a xiular tot. Violacions, faltes, males mirades, una mosca que va creuar la pista... et queda la sensació de que t’han pres el pel durant els 39 minuts anteriors. Res a veure amb el resultat final. Però ja “le vale”.

Proper partit el dia 25 a les 18:00 contra el Ribes. Es farà llarg esperar fins aquell dia. Desitjaria es pogués jugar avui mateix.

CNB Vilanova: Sugri (4), Andreu (9), Ricard (2), Nil (8), Arnau(5), Rubén (4), Javi CAP, Dani, Aleix(4), Carlos (7), Àlex(3) i Jordi.  Tècnics Salva Pastó i Miki Sanchez.

Parcials, 14-16, 18-19 (32-35) // 18-3 (50-38), 10-8 (60-46)

Estadístiques del equip 8/16 tirs lliures (50,0 %). 6 triples (2 Nil).