La Parròquia-Samà Masculí guanya Sant Joan Despí després d'un partit molt complet

BC Sant Joan Despí A - La Parròquia-Samà Vilanova SMA. Eix

Primera categoria catalana, grup 01
BC Sant Joan Despí A 62 - La Parròquia-Samà Vilanova SMA 75

Aquesta setmana, després de dues victòries consecutives davant el Ribes i el Maristes-Sants, el sènior masculí A del Samà viatjava fins a Sant Joan Despí. Un altre partit davant d'un equip de la part baixa de la classificació, encara que l'encontre no es preveia fàcil, donada la complexitat de la pista visitant i de tot el que s'hi jugava l'equip local.

El partit va començar fred per les dues parts, la primera cistella no arribaria fins al minut 4. El Samà intentava imposar un joc ràpid i vistós, cosa que provocava nombroses precipitacions i errors sota cistella. Per altra part, el Sant Joan Despí volia un joc amb més control, per això li interessava alentir el joc, cosa que provocava que La Cerveseria La Parròquia tingués el control en defensa. El primer parcial de 7-13 favorable als de la capital del Garraf ho diu tot.

El segon quart va ser totalment diferent, amb gran encert per part dels dos equips que intentaven jugar a un ritme frenètic que s'imposava a les defenses. En aquest context, l'equip vilanoví se sentia més còmode, només quedava prémer en defensa per marxar en el marcador, i així va ser, amb un parcial de 19-28 en el segon període. Va ser un quart on el gran beneficiat va ser l'espectador. Amb un marge de 15 punts i el 26-41 en l'electrònic s'arribava al descans.

El tercer quart els de vermell van sortir, com malauradament ve sent habitual, una mica relaxats, cosa que el Sant Joan Despí va aprofitar per retallar la diferència. Un quart on el Sant Joan Despí va imposar la seva veterania i duresa al joc i els joves de Xavi Canales van intentar no caure-hi. Tot i així aquesta dinàmica va provocar un cúmul continu de faltes acompanyat d'un alentiment de joc cosa que els locals desitjaven.
Començava l'últim quart i la diferència no era insalvable pel Sant Joan Despí (només 10 punts). El Bàsquet Samà però va tornar-se a trobar a si mateix i va realitzar uns bons minuts en l'inici del definitiu parcial, amb un saber estar molt important dels jugadors capitanejats en aquest aspecte per Mariano Epifanio, i no caient en les provocacions de l'equip rival, deixar passar els minuts el més ràpid possible. Amb un últim parcial de 16-19 i un 62-75 favorable al Samà s'arribava al final del partit.

Aquesta setmana els vilanovins tenen un altre partit interessant a Vilanova davant el CB LA PALMA A, on s'espera continuar en aquesta línia i esperant també l'ensopegada dels equips immersos en la lluita per les places d'ascens.

CB Samà: Piñol (-), Vila (4), Fernandez (-), Epifanio (5), Zanca (12), Carreras (17), Moreno (5), Artigas (15), Pujadas (-), Liao (14), Burcet (1), i Calvo (2).

Parcials: 7-13, 19-28, 20-15, 16-19