Cròniques i resultats del partits del cap de setmana del Club Handbol Vilanova

Sènior masculí Hipersimply CHVNG . Eix

Sènior masculí Hipersimply CHVNG 37-25 CH Papiol

Este sábado el Vilanova dio realmente dos pasos. El primero, por conseguir los puntos que necesitaba para seguir peleando por la supervivencia en tercera y el segundo, un paso más en su progresión ascendente como conjunto.

El planteamiento del partido fue clave para la victoria, después de los primeros quince minutos de un toma y daca en el marcador con un Papiol todavía con fuerza, el equipo técnico local formado por Pere Solé, Enric Papiol y Jordi Porras, comenzó a gestionar las rotaciones y a contrarrestar tácticamente los puntos fuertes del rival. La veteranía de los visitantes no pudo con la fuerza y rapidez de los locales, liderados por Adrià Castillón e Izan Martín.

Esta vez es difícil destacar una línea de juego sobre otra. La portería empezó algo espesa, pero el juvenil Arnau Muniesa “sentó” a su maestro Martí Burcet y comenzó a intimidar con sus intervenciones a la delantera del Papiol. A mitad del segundo periodo volvió a la portería el Martí que todos conocemos y fue clave en la gran diferencia en el resultado final, con unas paradas sobrias pero contundentes.

Los centrales, brillaron tanto en defensa como en ataque. Los extremos y laterales fueron sumamente eficaces en la defensa y en el ataque y eficientes en la gestión de la posesión del balón sin precipitaciones cuando tocaba y con juego rápido en las fases que el Papiol parecía quedarse sin fuelle.

Los pivotes trabajaron con un excelente rendimiento tanto como defensas centrales como en la delantera.

En resumen, un partido en el que se consiguió superar al equipo visitante y romper el partido a nuestro favor, consiguiendo la mayor diferencia de goles en esta temporada y lo más importante de todo, demostrando el crecimiento semana a semana de este grupo.

Juveni masculí Hipersimply CHVNG 29-23 H. Rubí

El trabajo hace fácil lo difícil

El juvenil sigue su buena línea y frente al líder consiguió este sábado una victoria que no tiene impacto en su posición en la tabla clasificatoria pero sí en la consecución de los objetivos, que son aplicar en el partido lo que se trabaja en los entrenamientos y seguir avanzando.

El Rubí venía a Vilanova como líder y quería salir de ella manteniendo la primera plaza. No pudo ser. Un Hipersimply muy serio y bien plantado en la pista durante los sesenta minutos fue superior de principio fin del partido. Al final una diferencia de seis goles a si lo acreditan, diferencia que podía ser mayor si no hubiese existido una confusión arbitral que anotó un gol local al equipo visitante y redujo el marcador de 24 a 21 a un 23 a 22 . Este hecho es ahora anécdota gracias al excelente juego de los de Juan Cuenca y Martí Burcet.

Deberíamos de hablar de que los azules plantearon una defensa muy eficaz que bloqueó el juego con los pivotes del Rubí y que provocó un desplazamiento de sus posiciones de lanzamiento a básicamente el extremo derecho, pero no es menos cierto que también el ataque estuvo muy bien y supo manejar el tempo del partido , combinando contraataques y lanzamientos rápidos con jugadas más largas y buenos desplazamientos de balón. Prueba de ello es el número de goles que el Vlanova consiguió desde el pivote, varios de ellos después de pases en los que, a pesar de la fuerte defensa visitante, nuestra primera línea seleccionaba inteligentemente o bien el lanzamiento o bien pases que dejaban al pivote en una excelente situación para marcar.

Mención a parte merece la portería. Una vez más Arnau Muniesa y Roger Cos, nos ofrecieron una exhibición y fueron claves en el resultado.

Con tres cadetes en pista este grupo sacó el handbol que lleva dentro y demostró que a pesar de la aparente diferencia física puede ganar a uno de los, sin duda, mejores equipos de esta liga.

Cadet masculí A Hipersimply CHVNG 34 - 25 CH Cerdanyola

Nova victòria del cadet masculí A

Victòria del cadet A de l’Hipersimply davant un Cerdanyola que va sorprendre als blaus proposant un atac amb set jugadors durant els seixanta minuts, molt complicat de defendre, però que finalment van saber superar i endur-se els punts en joc.

I ja des del primer atac dels vallesans, van atacar amb set jugadors, fet que va sorprendre i molt tant a jugadors com a tècnics, i va provocar que el partit estigués molt igualat des de l’inici, doncs als blaus, no sabien interpretar aquesta variant tàctica doncs era la primera vegada amb la que s’hi trobaven tants minuts consecutius.

La sorpresa visitant, també els afectava a l’atac, doncs restava confiança als blaus, però poc a poc, van començar a treure’s la sorpresa del damunt i tot i no ser capaços de marxar al marcador, van millorar tant en atac com en defensa i van saber competir prou be com per mantenir les opcions de cara a la segona meitat.

A la represa, els ajustaments defensius dels blaus per contrarestar l’atac visitant, van trigar un minuts en veure’s a la pista, i els vallesans ho van aprofitar amb un parcial de 1 a 3 i de nou igualtat al marcador, però quan els blaus es van assentar definitivament en defensa, poc a poc, van portar el control del joc, del partit i del marcador i quan els blaus ja van aconseguir un avantatge prou clar, ja no van deixar que el Cerdanyola tornés al partit i van dominar amb prou autoritat els últims minuts per finalment endur-se el partit després d’una proposta molt interessant del Cerdanyola que servirà per aprendre una mica més a tots plegats.

Liceo Francés 20 - 26 Cadet masculí B Hipersimply CHVNG

Partit més complicat de l'esperat

El partit contra el Liceu Francès del passat dissabte es va desenvolupar un pèl més complicat de l’esperat.

L’equip està amb dues baixes de jugadors que, vulguis que no, es noten.

Fins al minut 2’ no es va anotar el primer gol per part del Vilanova, i fins el minut 4’ el Liceu no va anotar el seu primer gol.

Passats els primers 10 minuts el marcador no era favorable al Vilanova, moment en el que perdíem 4-3. Un marcador que en cap moment reflectia la posició d’ambdós equips, ja que els separaven 18 punts en la classificació.

El marcador va seguir sent ajustat, tant que al minut 16’ de la primera part l’electrònic estava empatat 5-5. A partir d’aquest moment el partit va seguir amb aquesta tònica fins el minut 23’, en el qual el resultat era 10-9 favorable al Liceu. Va ser en aquest moment en que el Vilanova va aconseguir un parcial de 0-4, deixant un resultat final en la primera part de 10-13, decantant el partit a favor nostre.

La segona part va continuar sent irregular, deixant uns marcadors parcials de 13-16 al minut 8’, 15-18 al minut 13’ i 18-22 en el minut 20’. En aquesta segona part vàrem tenir diverses expulsions i targetes grogues, que en cap cas reflectien de debò el que estava passant al camp.

A partir del minut 20’ vàrem aconseguir fer un parcial de 2-4, que deixava el resultat final en un marcador de 20-26 favorable al nostre equip.

Tot i les baixes, els jugadors que no sempre són titulars varen saber donar la talla, remarcant el joc i les ganes que hi va posar en Ryan, marcant finalment 5 gols molt apreciats, la defensa ferotge que va executar l’Àlex, i la força que en Roger Jose hi va posar. També m’agradaria comentar la gran feina que està fent en els ultims partits el nostre pivot Iker, que més que jugar a handbol sembla que estigui ballant una coreografia perfecte, fent uns moviments i uns gols que fan de debó que et caigui “la baba”. Ivan, Seke, Gerard, Roger Rovira i el nostre fantàstic porter Pol Homs com sempre, a tope !!!

L’arbitratge, tot i el resultat favorable al Vilanova, no va estar al nivell necessari. Amb molt poca vista l’àrbitre va explicitar massa la seva amistat amb l’equip del Liceu abans, durant, i després del partit, cosa que possiblement li va complicar el partit, fent unes valoracions de faltes i sancions poc equànime. Tant és així, que al final del partit fins i tot va marxar duent l’equipació del xandall del Liceu. La federació hauria de mirar una mica més de no posar en un compromís als àrbitres, ja que si estan vinculats a un equip seria bo que no participessin en el seu arbitratge.

Cornellà Almeda 15 -14 Infantil maculí B Hipersimply CHVNG

Derrota mínima

En aquesta jornada  de la lliga del Consell Esportiu s’enfrontaren a Cornellà a l'escola d'handbol Almeda i el CHVNG, amb un marcador de 15 a 14.

Al handbol hi ha una màxima inescrutable, guanya qui és capaç de fer un gol més que el rival, no serveix lamentar-se si el nostres van estavellar quatre pilotes als pals o d’altres excuses, però quan en una part només es fan quatre gols i el rival no està sent superior a tu, és molt difícil guanyar.

A la primera part l’equip va exhibir la seva bona defensa i porteria, amb magnífic treball d’equip, deixant al rival en només sis gols, recuperant moltes pilotes,  fent que durant molts minuts no ens fessin gols. Però una altre cosa va ser l’atac, amb diferencia la pitjor primera part del campionat, malgrat els esforços dels entrenadors en canviar la situació.

Les darreres jornades s’ha instal·lat una dinàmica de joc molt individualista, oblidant que el handbol és un joc col·lectiu, entestant-se  en jugar contínuament  pel centre, prescindint de la possibilitat d’atacar  pels extrems o  el pivot, penetrant quan no toca, passant la pilota de manera desesperada quan ja no són capaços  de continuar, jugant-se tirs des de nou metres sense cap sentit, i així un reguitzell de despropòsits. A hores d’ara a aquest equip se li pot exigir un altre joc, ja ho han demostrat, quan juguen en equip creixen exponencialment les possibilitats de guanyar.

Els vilanovins van gaudir de moltes posicions en atac que no van saber aprofitar  pels motius ja he expressats, i màxim quan eren molt  superiors al seu rival.

Durant molts minuts de la primera part, el marcador va estar empat, cap del dos equips era capaç de fer un gol, i a les acaballes de la mateixa, els locals aconseguiren escapolir-se al marcador amb dos gols de contraatac, finalitzant aquesta primera meitat amb escarransit marcador de 6 a 4.

Semblava que la segona part se iniciaria de manera diferent després de la contundent dissertació dels entrenadors, però tot el contrari, ràpidament els cornellanencs es van escapolir amb parcial de tres gols, deixant als vilanovins en un perillós 9 a 4, malgrat ser molt limitat en atac l’equip local.

Però una rapida reacció dels entrenadors, fent una sèrie de canvis, i l’orgull del propi equip, va fer que els vilanovins tornessin a semblar-se  a l’equip que són, retallant de mica en mica les distancies al marcador arribant a la darrera possessió en condicions de poder empatar el partit, però dissortadament quan anaven a fer el darrer llançament l’àrbitre xiular el final del partit al haver-se exhaurit el temps reglamentari, finalitzant el matx amb 15 a 14.

La millora dels vilanovins va ser molt significativa en aquesta segona part, triplicant amb escreix el rati golejador de la primera meitat, demostrant que jugant col·lectivament i amb l’adequada paciència s’aconsegueixen millors resultats.

Els tres darrers partits han de fer reflexionar a l’equip i entendre que s’ha de jugar en conjunt, i que tots els jugadors són importants, simplement hem de tornar a la senda d’abans, que és la única clau per créixer com equip i no entestar-se en buscar excuses exògenes, perquè aquest equip ha demostrat que pot fer-ho millor, independent de si es guanya o es perd.

Conclusió : un partit que hauria d’haver estat de tràmit, se’ns podria haver complicat. Feina feta i a seguir.

Les estadístiques del partit han sigut : Ivan (6), Ryan (5), Seke (4), Roger Rovira (3), Gerard (3), Iker (3), Alex (2), Pol Homs 10 parades i 20 gols rebuts.