Cap de setmana èpic del Bàsquet Sitges que surt de la zona de descens directe i passa a zona de promoció de descens i amb el factor camp a favor per jugar els play off de permanència

Els jugadors del CB Sitges al partit jugat a Andorra. Eix

Pau 16, Marc, Jordi 3, Roger 6, Edu, Saladié, Manel 5, Xavi 7, Mauro, Gonzálvez 11, Alex  8, Nacho 3, Omar 3 .

B C Morabanc Andorra “B” 92 - Bàsquet Sitges “A” 96

Pau 16,  Marc, Jordi 3, Roger 23, Edu, Saladié, Manel 1, Xavi 4, Mauro, Gonzálvez 25, Alex  2, Nacho 6, Omar 14.

Parcials:  24-16  18-26  18-24  16-10  Pr-1: 4-4 Pr-2: 12-16

Entrenador: Edu Piñero i Galdric Bover  Delegat: Fredi D. Bartés

Jugar-se amb el BC Andorra les opcions de fugir de la zona descens directe no era gens fàcil. Un club amb el primer equip a l’ACB, amb patrocinadors potents: La Banca Morabanc, grans magatzems Pyrénées, begudes esportives KON Sports Challenger i evidentment del Consell General d’Andorra. Un pavelló i unes instal·lacions d’ACB tot i estar el segon equip a la zona baixa de la classificació, amb tres estrangers, alguns jugadors internacionals per les seves seleccions, cosa que motiva l’aplaçament de l’onzena jornada. Un jugador provinent de les categories inferiors del Real Madrid i que debuta a l’ACB amb l’Estudiantes i que comença aquesta temporada a la NCAA d’Estats Units per incorporar-se més tard al Morabanc Andorra. I per si tot això no fos poc, el jugador del Sitges, Eduard Riu, es perdia aquests dos partits per lesió.

En el partit jugat a Pins Vens, mal inici del Sitges 7-13 per remuntar i liderarà el marcador durant la resta de partit just fins al final quan el Morabanc empataria a 59 en els darrers minuts. Anota el Sitges 61-59, i s’entra en el joc de les faltes personals 62-61 i darrera possessió per l’Andorra i que el jugador número 9 dels del Principat molt ben tapat per Velasco fallaria i encara una darrera oportunitat pels andorrans amb menys d’un segon de possessió i servei des de la línia de fons amb un intent d’encistellar amb un cop de dits que fallarien i primer matx ball pels del Garraf, 62-61.

El partit de diumenge a Andorra tingué un primer període per cada equip. En el primer va dominar l’Andorra i en el segon el Sitges, per arribar al descans empatats a 42.

El Morabanc sortiria molt més encertat i prenia la davantera en el marcador que no abandonaria en tota la segona part tot i que els de Piñero no es despenjaven en el marcador. Ben entrat el darrer minut de partit els locals guanyaven de 6 punts, 76-70 i semblava tot sentenciat. Un darrer esforç del Sitges en defensa i l’encert en el llançament dels dos darrers triples de Gerard, l’últim sobre la mateixa botzina i amb tauler il·luminant-se al més pur estil ACB, empat a 76 quan els locals ja tenien coll avall la victòria.

Anem a la pròrroga amb molta defensa i empats successius, amb una darrera opció del Sitges per guanyar el partit que no entra i que la nombrosa afició del Sitges que acompanyava l’equip en el desplaçament  ja veien dins. Empat a 80 i segona pròrroga.

Un Sitges més encertat pren la davantera i l’Andorra que no anota i es veu obligat a provocar personals per mirar de retallar però el Sitges no falla dels 4,60 i anota tots els llançament de personal i guanya un partit molt igualat 92-96.

Amb aquests resultats el Sitges surt de la zona de descens directe i entra a la de promoció de permanència guanyant el factor camp.

A manca de dues jornades entre els Cerdanyola ara mateix darrer classificat, l’Andorra  penúltim amb els mateixos punts que l’últim però amb millor bàsquet average i el Bàsquet Sitges amb un partit més guanyat que ells dos, es jugaran les places de descens directe i promoció de descens en les dues últimes jornades.

El proper partit el Bàsquet Sitges rep el Barberà Team Values, quart classificat, i serà bàsic per mantenir les opcions del Sitges de permanència el suport de tots.

Seguidors i aficionats del Bàsquet Sitges si voleu viure i veure un partit de Bàsquet vibrant ple d’al·licients no et pots perdre el proper dissabte 22 d’abril vigília de Sant Jordi a les 19:00 hores en horari unificat de tots els partit de la Lliga EBA, a Pins Vens.