Primera Catalana

L'AB vendrell, en un gran partit, debuta amb victòria a Primera Catalana

Els taronges dobleguen 82-79 al Sant Adrià B, en un matx que és decideix en els darrers segons

AB Vendrell - CB Sant Adrià B. Eix

Immillorable debut dels vendrellencs a la primera catalana, en un pavelló ple, els del Vendrell, es van fer amb la primera victòria del curs, 82-79, davant el Sant Adrià B; en un partit, on es va demostrar, l’exigència de la categoria, on els de Marc Rovirosa, van superar un rival, complicat, que no va posar les coses fàcils, encara que els locals, sempre van trobar rèplica al joc visitant, per acabar emportant-se un triomf, que donarà confiança en aquest inici de temporada.

L’encontre va començar amb un conjunt taronja molt encertat en els triples, tres de consecutius, de Molina, Francisco i Thiam, donaven un 11-6, als de Coma-ruga, als sis minuts de joc, que recolzats en una bona defensa, deixaven un 18-9, a la fi del primer quart, davant un conjunt visitant, que tenia molts problemes per trobar la cistella. En el segon període, el joc va ser més viu, i l’intercanvi de triples, Alejandro Cereto anotava dos pels taronges, que mantenien la iniciativa 30-22 a l’equador d’aquest segon parcial; a partir d’aquí, però, els visitants van intensificar la defensa i les pilotes perdudes dels locals, van fer que el lluminós s’ajustés 34-32 al arribar al descans.

A la represa, el matx es va igualar, tot i que els punts d’Oriol Mateu, va acabar amb 26 d’anotats, mantenia als seus al davant, que podien treure ràpides transicions; el St Adrià, però, es mostrava molt encertat en els triples, van fer un 5/7 en aquest període, i amb un parcial de 0-10 en l’últim minut i mig, amb dos triples anotats, donava la volta al marcador, del 57-49 al 57-59, a la fi del tercer quart. El darrer període començava amb una gran defensa dels del Baix Penedès, pressionant l’atac del rival, que deixava als visitants en dos punts anotats en els primers cinc minuts, fet que aprofitaven els vendrellencs per clavar un parcial de 10-2, gran feina de Marc Molina en aquets minuts, que els donava un 67-61.

En els últims minuts el joc es va travar, amb molts tirs lliures pels dos equips, encara que els taronges tenien la situació controlada, 81-74 ja en el darrer minut, però, dos pilotes perdudes dels locals, van donar la possibilitat als adrianencs d’arribar al final amb opcions de triomf, 81-79 a cinc segons de la fi, en que Oriol Mateu sumava un tir lliure, que deixava el definitiu 82-79, tot i que en la darrera possessió els visitants van errar un triple que hagués enviat el partit a la pròrroga. Gran victòria, que va demostrar, que els vendrellencs estan preparats per competir a la categoria. Dissabte primer desplaçament de la temporada a Mollet del Vallès per visitar la pista del Sant Gervasi.

Pel Vendrell van jugar: Molina (14), Francisco (9), Mateu (26), Trouvé (1), Thiam (9), Cereto (17), Nieto, Gabaldón, Luna (6), Torres i Casado.

Parcials: 18-9, 16-23 (34-32), 23-27 (57-59), 25-20 (82-79).