Rugbi

Gran partit del RC Sitges que aconsegueix guanyar al Gòtics en un partit difícil

Gòtics RC - RC Sitges. Jaume Andreu

Gòtics RC 14 - RC Sitges 16
Divisió Honor Catalana Grup B - Sènior Masculí

Arribava un dels partits amb aquells equips que sempre es difícil guanyar, i en aquest ocasió tampoc va ser diferent. La visita a la Foixarda per a jugar amb el Gòtics semblava un tràmit veient la classificació, però el rival ho dona tot a cada partit i ven cara les seves derrotes. Molt bon inici del Sitges,joc dinàmic, ocupant tot l´ample del camp, i als pocs minuts arribava la primera marca sitgetana (0 a 5). Però poc a poc el Gòtics va portar el matx al seu ritme. Va aconseguir anivellar la possessió del'ovalada i a l'hora impedia  que els del Garraf desenvolupessin el seu joc d'atac habitual i en lloc de jugar a obert, els sitgetans s'estavellaven una vegada i un altre davant el mur barceloní i així fins arribar al descans.

A la represa el Sitges continuava amb el domini territorial, únic aspecte on foren superiors als de la Foixarda, i gracies aquest domini aconseguien un cop de càstig per ampliar l'avantatge en el marcador (0 a 8). Però el Gòtics seguia lluitant i viu, dins del partit, i va obtenir el seu premi, i mitjançant un contraatac arribava prop de marca, per materialitzar la jugada amb la seva davantera i anotar un assaig transformat que donava màxima igualtat (7 a 8). La resposta sitgetana fou immediata, i més amb el cor que amb el cap anotava una marca per davantera per obrir una petita escletxa en el marcador (8 a 13). No estava res decidit faltaven vint minuts, i els locals es trobaven a una sola anotació de remuntar el resultat. El joc seguia desenvolupant-se a camp contrari,però la falta de consistència del joc del Sitges, podia capgirar el marcador com així va esser. Una nova pilota sense control permetia al Gòtics de plantar-se a 5 metres de marca sitgetana, i amb una nova jugada de davantera i la seva transformació posava als locals per davant, 14 a 13. Restaven molts pocs minuts, ja no hi havia sistemes de joc, ni tampoc estratègies, sols emoció. El joc es desenvolupava al mig camp, sense opcio d'un xut a pals, quan en la darrera acció del matx el Sitges trencava la defensa local i es plantava a camp contrari, aconseguint un cop de càstig. El temps exhaurit, per el que la transformació donava la victòria o finalitzava el partit en derrota....xuta Victor Povedano, colpeja la pìlota, s'enlaire l'oval, ....TRANSFORMA.

Victòria 14 a 16.

A vegades no sempre es juga com es voldria, i no sempre es demèrit d'un, sinó mèrit del rival. Aleshores es quan fa falta alguna cosa més... orgull, sacrifici o esperit. Sense això el Sitges no hauria guanyat dissabte passat.

El Sitges segueix encapçalant la classificació en solitari i el proper partit serà aquest dissabte que visitarà el camp del Manresa a les 16:00hs. Un rival que l'any passat va costar i molt de guanyar on la victòria es va assolir a la darrera acció del partit i veient l'actual bona temporada dels del Bàges, l'emoció esta garantida.

Classificació Sènior Masculí A

Químic ER "B" 12 - RC Sitges "B" 24

Nova victòria del segon equip sènior masculí i ja en van tres en aquesta Segona Catalana que li permet d'encapçalar la classificació. Tot i varies absències de jugadors habituals,els nostres nois sortiren de bon principi a decidir el partit i ho aconseguiren amb tres marques en 30 minuts que sentenciaven el matx. El partit fou controlat en tot moment per els del Garraf, inclòs quan el Químic anotava la seva primera marca a falta de 20 minuts per el final. Finalment després d'un cop transformat per el Sitges, els locals anotaven una segona marca a les acaballes del partit de definia un resultat final de 12 a 24 favorable al RC Sitges.

D'altre banda l'equip femení va haver d'aplaçar el partit amb el BUC. El proper partit serà aquest diumenge a les 11:30hs també a Manresa.