Masquefa

Esplais i caus: lleure educatiu en perill d’extinció?. ACN
Professionalització del sector

Esplais i caus: lleure educatiu en perill d’extinció?

El lleure educatiu va néixer, inicialment, com una tècnica d'intervenció educativa dirigida als infants i joves, amb caràcter associatiu i de voluntariat, que es portava a la pràctica en esplais i caus. Però a mesura que ha anat passant el temps, els canvis socials, com ara la conciliació familiar, han portat que aquest moviment també es contemplés des d’un àmbit professional, a més del voluntari. Parlem amb ajuntaments, entitats, monitors i docents sobre el moviment del territori.

  • Judit Jansà |
  • 18-01-2024
Els més petits mengen pels ulls?. Ametller Origen
Fruita i verdura

Els més petits mengen pels ulls?

A Ametller Origen fem un experiment per posar a prova els sentits dels nens i les nenes. Descobreix com reaccionen quan saben què s’amaga darrere de cada recepta!

  • Redacció |
  • 15-01-2024
Vegueries de Catalunya. Eix
Territori

L’entorn gira

En poc dies de diferència s’han produït quatre notícies de gran interès -almenys ho hauria de tenir- pel territori perquè poden significar un posicionament territorial que modifiqui els paràmetres actuals i perquè crec que caldria que hi hagués un debat en profunditat i de manera àmplia

  • Sixte Moral |
  • 07-01-2024
Embolicar Regals . Getty Images / AMIC
Especial Nadal

Embolicar Regals de Manera Original aquest Nadal

L'època de Nadal és un moment màgic ple de generositat i alegria, i embolicar regals és una part imprescindible d'aquesta celebració. De vegades, la presentació d'un regal pot ser tan emocionant com el regal mateix. Embolicar regals de manera original no només fa que la presentació sigui única, sinó que també pot mostrar l'afecte i la consideració que has posat en triar i presentar el regal.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 05-01-2024
Natto japonès. Getty Images / AMIC
Consell

El Natto japonès: Un superaliment que desafia les malalties cardiovasculars

El Natto és un aliment fermentat originari del Japó, concretament fet a base de soja. La fermentació es produeix amb l'ajuda d'un bacteri anomenat Bacillus subtilis natto, que converteix les proteïnes de la soja en aminoàcids i altres compostos beneficiosos durant el procés.

  • Eva Remolina / AMIC |
  • 05-01-2024

SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local