Recurs al Suprem

Una sentència obliga l'Ajuntament de Cunit a readmetre sis treballadors

Els treballadors afectats havien denunciat el consistori per considerar que se'ls havia fet fora per les seves vinculacions al PSC i la UGT

El govern de Cunit defensa que 'l’amortització de places laborals, que va tenir lloc el 2012, es va realitzar de manera escrupolosament legal'

L’Ajuntament de Cunit presentarà recurs davant el Tribunal Suprem

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha obligat l''Ajuntament de Cunit a indemnitzar i readmetre sis treballadors del consistori, que van ser acomiadats amb un pla d'ajust econòmic municipal. Els treballadors van denunciar els acomiadaments per considerar que se'ls havia fet fora del consistori per causes ideològiques, ja que estaven vinculats al PSC i la UGT, i la sentència dóna pes a aquesta queixa dels afectats.  Ara, l’Ajuntament de Cunit presentarà recurs davant el Tribunal Suprem.

Per la seva part, el govern municipal de Cunit s'ha pronunciat aquest matí sobre la sentència, que respecta, però discrepa del seu contingut: 'l’amortització de places laborals, que va tenir lloc el 2012, es va realitzar de manera escrupolosament legal i que els únics criteris a l’hora de decidir l’amortització de places van ser de racionalitat administrativa, austeritat econòmica i eficàcia en el servei'.

Pel que fa a la sentència, el govern local considera que la readminissió dels sis treballadors 'suposarà una càrrega econòmica no prevista per l’Ajuntament, valorada en 250.000 euros anuals aproximadament, que s’hauran de proveir d’alguna manera. Aquest increment obligat de despesa representa un nou entrebanc al procés de canvi organitzatiu i de funcionament per endreçar els comptes de l’Ajuntament, i obligarà a prendre noves mesures per complir els plans d’ajust, que són de compliment obligatori davant l’Estat espanyol'.

Des del govern, es recorda que 'l’amortització de places laborals va tenir lloc en el marc d’un procés de canvi profund del model de Recursos Humans de l’Ajuntament, i va incloure un estudi tècnic de les àrees municipals per valorar la necessitat de continuïtat o extinció de les places laborals existents'. En aquest procés, es van amortitzar un total de 36 places, no es van renovar els contractes temporals i es van rescindir altres contractes. En total, en els dos últims anys es va reduir un 25% de la plantilla, 68 nòmines menys. El govern de Cunit remarca que la mateixa sentència reconeix l’existència de raons econòmiques i organitzatives per a l’amortització de les places laborals, i que aquesta amortització es va fer seguint tot el procediment legalment establert. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local