Banderes a l'ajuntament

Regull: "Apel·lar la sentència de la bandera espanyola volia dir haver-la d’executar igualment i haver de pagar costes judicials"

L'alcalde de Vilafranca ha mostrat la sentència de 20 de gener de 2015 i altres documents que ho acrediten

L'alcalde de Vilafranca ha mostrat la sentència de 20 de gener de 2015. Ajuntament de Vilafranca

L'alcalde de Vilafranca ha mostrat la sentència de 20 de gener de 2015. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’Alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha convocat aquest matí els mitjans de comunicació per aclarir algunes qüestions referents a la polèmica suscitada per la col.locació de la bandera espanyola a la Casa de la Vila, en compliment d’una sentència judicial.
En primer lloc l’Alcalde ha reiterat que debatre en el ple de dimarts la moció d’urgència de la CUP que instava l’alcalde a retirar la bandera espanyola de la Casa de la Vila, “hauria estat un error perquè el debat en calent no ens hauria aportat res de bo”. Regull ha recordat que en la concentració prèvia al ple a la plaça de la Vila contra la imposició de la bandera espanyola va rebre insults per part de persones de la CUP. L’Alcalde ha lamentat aquesta situació motivada per la imposició de la bandera espanyola i també el fet que els regidors de la CUP abandonessin el ple en no prosperar la urgència de la moció. “Si tornen a presentar la moció la debatrem. Apel.lo  a l’enteniment i a passar plana. Però seria millor no parlar-ne més“, ha dir Pere Regull.

En un altre ordre de coses, l’Alcalde ha mostrat els diferents requeriment i la sentència que l’obligaven a col.locar la bandera espanyola. Regull ha explicat que, malgrat que des de l’agost de 2012 hi havia requeriments, no es va fer públic “per no aixecar polseguera i no posar Vilafranca en el punt de mira de la justícia, esperant que quedés en l’oblit”. L’Alcalde ha dit la defensa jurídica l’han portat els advocats de l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i que l’expedient està a disposició dels grups municipals que la vulguin veure. Pere Regull també ha volgut aclarir el perquè no es va apel.lar a la sentència de 20 de gener de 2015. “Apel·lar la sentència que ens obligava a posar la bandera espanyola volia dir haver-la d’executar igualment de forma provisional i haver de pagar costes judicials, com ha passat amb alguns ajuntaments. Tot i els requeriments i advertiments dels últims dos anys, la bandera no es va posar. Fins que no vam rebre amb 15 dies de diferència dos requeriments en què ens donaven 24h per col·locar la bandera sota advertiments de multes personals i de desobediència a mandat judicial, no vam posar la bandera. La nostra posició no tenia defensa possible perquè la bandera no s’havia posat”, ha explicat l’alcalde. “Hem arribat el més lluny possible, per això saben greu les crítiques i insults, més i quan ajuntaments governats pels partits que ara ens critiquen fa temps que van posar la bandera espanyola”, ha manifestat Regull.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local