Diputació de Barcelona

Miquel Forns, convidat al consell d’alcaldies del Garraf com a diputat de turisme

El diputat de turisme Miquel Forns, convidat al consell d’alcaldies del Garraf. CC Garraf

El diputat de turisme Miquel Forns, convidat al consell d’alcaldies del Garraf. CC Garraf

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Divendres passat es va dur a terme a la Masia d’en Cabanyes una sessió del Consell d’Alcaldies, que va comptar amb la participació de Miquel Forns, diputat delegat de turisme de la Diputació de Barcelona i alcalde de Sitges.

En aquesta ocasió es van debatre diversos temes relacionats amb la promoció turística comarcal; el projecte “Cultura, patrimoni i natura” i el projecte d’inclusió de persones amb discapacitat intel·lectual “Timol”.

Durant la reunió el diputat de turisme va recordar als ajuntaments i al consell comarcal els instruments de col·laboració i de cooperació de la Diputació de Barcelona que estan al servei dels municipis, des de l’àmbit de la gestió i les politiques publiques de turisme, i des de la globalitat de la institució.

En aquest sentit, Forns va recordar la feina feta a través de la marca “Barcelona és molt més” i va explicar que aquesta “és una marca que recorda que Barcelona és molt més que la capital i que aprofitem des dels territoris i les comarques de la província per unir esforços per promocionar-nos conjuntament al món”.

Al Consell d’Alcaldies també es va parlar del projecte “Cultura, Patrimoni i Natura”, finançat amb fons FEDER, del qual ja s’han iniciat els treballs amb les regidories corresponents i s’està elaborant un conveni de col·laboració per a la gestió compartida entre el consell comarcal i tots els ajuntaments del Garraf.

Glòria Garcia, presidenta del consell comarcal, va apuntar durant la reunió que “amb aquesta iniciativa que comença a caminar aquest any i que clourà el 2020, iniciem un procés de treball compartit que hem de fer amb el rigor que es mereix un projecte d’aquestes característiques, en benefici de la comarca del Garraf i d’acord amb els projectes de cada municipi”. García també va recordar que “vam començar a treballar el març de 2016, vam registrar la sol·licitud a l’estiu del mateix any, al febrer del 2017 vam saber que la nostra candidatura havia superat tots els filtres i valoracions i ara hem de posar-nos a treballar des de la cooperació amb els ajuntaments”.

A la sessió també hi va participar Margarida Saíz, en representació  de la Plataforma per a una Empresa Inclusiva del Garraf, d’acord amb la voluntat dels alcaldes i alcaldesses, i de la presidència del Consell Comarcal del Garraf, d’intercanviar impressions amb diverses entitats sobre projectes de caire comarcal.

La Plataforma, entitat que promou la inclusió en el mercat ordinari de treball de les persones amb discapacitat, va demanar al consell comarcal i als ajuntaments la col·laboració i el treball conjunt per a enfortir i fer créixer el projecte Timol, amb la finalitat que es pugui donar resposta a tota la demanda actual i futura, als sis municipis del Garraf. En aquest sentit, la representant del projecte va demanar a l’ens comarcal i els ajuntaments corresponsabilitat i actuació proactiva, compromís per a la millora del funcionament del serveis i lideratge comarcal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local